Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell enceta els actes de la Diada de Mallorca 2019 amb l'exposició «Aurora Picornell. Història i memòria»

El Consell enceta els actes de la Diada de Mallorca 2019 amb l'exposició «Aurora Picornell. Història i memòria»

(20/12/2019)

L'exposició sobre l'activista mallorquina es podrà visitar fins al 7 de gener a la seu de Palau Reial

Avui horabaixa s'ha duit a terme la inauguració de la instal·lació «Aurora Picornell. Història i memòria» a la seu del Consell de Mallorca. Es tracta d'una exposició itinerant de l'Institut Balear de la Dona, comissionada per David Ginard, que a iniciativa de la conselleria de Presidència del Consell s'ha instal·lat a l'edifici principal de la institució insular fins al dia 7 de gener.

«La història d'Aurora Picornell és un símbol de la defensa de la llibertat i les idees a Mallorca» ha apuntat la presidenta Catalina Cladera, «una dona que representa la Mallorca que volem; igualitària, feminista, integradora, progressista i que garanteixi els drets de totes les persones, per això volíem que fos el primer acte de la Diada de Mallorca d'enguany».

Aquest acte, que s'emmarca en la voluntat del Consell de Mallorca de recuperar i difondre la contribució de les dones a la societat mallorquina, enceta el programa d'actes de la Diada de Mallorca 2019 que ha organitzat el Consell de Mallorca, amb activitats fins al dia 3 de gener.

L'exposició narra, mitjançant deu panells, la trajectòria d'Aurora Picornell des de la seva infantesa a Palma fins als primers compromisos de militància, l'inici de l'activisme en l'època de la Segona República, el seu paper en la política des del Partit Comunista -del qual en serà la figura més reconeguda a Mallorca-, la seva activitat sindicalista, en moviments veïnals i com a articulista en premsa.

A l'acte hi han assistit, a més de la presidenta del Consell, la consellera d'Administracions Públiques i Modernització del Govern, Isabel Castro; la consellera insular de Presidència, Teresa Suárez, la directora insular d'Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach; la directora de l'IBDona, Maria Duran, el comissari de l'exposició, David Ginard, familiars d'Aurora Picornell i conselleres electes del Consell.

 

 

Vídeos

Acte d'inauguració expo Aurora Picornell