Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell enceta dos dies de reflexió i debat sobre l’abordatge integral de les violències masclistes

El Consell enceta dos dies de reflexió i debat sobre l’abordatge integral de les violències masclistes

(15/11/2021)

La presidenta Cladera ha inaugurat les jornades emmarcades en els actes del 25N

Avaluar les diverses normatives, adaptar els recursos públics a totes les realitats i enfortir la xarxa amb entitats i ajuntaments per abordar les violències masclistes. Són els tres grans àmbits de feina sobre els quals el Consell de Mallorca, des de la direcció insular d’Igualtat i Diversitat, ha organitzat les jornades “Violències masclistes; un abordatge sistèmic”, inaugurades avui migdia al Teatre municipal de Petra i a les quals hi ha un centenar de persones inscrites.

La presidenta Catalina Cladera, juntament amb el batle Salvador Femenías, i la directora insular d’Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach, ha encetat aquesta formació, emmarcada en els actes del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eradicació de la violència contra les dones. També ha assistit a l’acte la presidenta de l’IBDona, Maria Duran.

“La violència contra les dones és un problema de tota la societat i l’hem d’abordar de manera conjunta” ha expressat Cladera durant l’acte d’inauguració. “Al Consell hem ampliat recursos i serveis destinats a les dones víctimes de violències masclistes, hem impulsat la formació i sensibilització i seguim treballant en xarxa amb els municipis des dels ajuntaments i les entitats socials, però som conscients que les institucions totes soles no podem acabar amb aquest problema, hem de fer una reflexió des de tots els àmbits per poder ser més efectius en la lluita contra aquests tipus de violències i reforçar la formació de tots els agents implicats”, ha apuntat la presidenta.

Les jornades, que es duran a terme entre avui i demà en sessions de dematí i horabaixa, s’han estructurat en tres blocs temàtics; legislació sobre violències masclistes i vulneració dels drets humans, la diversitat de les violències masclistes i recursos especialitzats, i treball en xarxa, teixit associatiu i municipalisme contra les violències masclistes. L’objectiu és oferir a agents socials i ciutadania una visió ampla i sistèmica de les violències contra les dones, analitzant d’una manera crítica la legislació de protecció de les víctimes de violències masclistes, l’estereotip de víctima de violències masclistes i l’abordatge institucional d’aquestes violències, amb un enfocament específic en la diversitat de violències i la interseccionalitat.

Entre les persones inscrites hi ha tècnics o responsables municipals de diverses àrees, professionals dels àmbits educatiu, d’atenció social, psicòlegs o salut, estudiants universitaris, membres d’entitats i associacions cíviques i ciutadania en general.

Entre les ponents que participen a les jornades hi ha la politòloga Neus Tur, l’advocada Francisca Mas, Joana Etxano de l’ONG Mugarik Gabe, Meritxell Esquirol, experta en comunicació en Teories Crítiques Feministes i Economia Política, l’activista trans Març Llinàs, membres de les associacions Venus sense Cànon, Brilla Illes Balears contra la Violència de Gènere, Feminisme a l’escola i Feministes en acció, així com responsables dels serveis especialitzats del Consell d’atenció a víctimes i tècniques municipals i altres serveis d’atenció a víctimes.   

La formació feminista i la feina des del municipalisme per construir pobles feministes i lliures de violències masclistes és una de les principals línies de feina del Consell de Mallorca.

 

Vídeos

Acte Petra