Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell du a Fitur la perspectiva més cinematogràfica de Mallorca

El Consell du a Fitur la perspectiva més cinematogràfica de Mallorca

(21/01/2020)

L’objectiu és promocionar l’illa com a destinació turística i com a plató de rodatges

El Consell de Mallorca compta amb una intensa agenda per a aquesta edició de Fitur que aquest dimecres obre les portes. La institució insular vol aprofitar aquesta cita turística per incidir en el mercat espanyol, el tercer mercat emissor per al turisme de Mallorca, des de dues vessants fonamentals:

- La promoció de Mallorca a l’Estat amb una oferta de turisme sostenible i atractiu els 365 dies de l’any

- Mallorca com a plató de rodatges de produccions audiovisuals i oportunitat de negocis per a empreses i professionals locals

L’acte central de la promoció turística de Mallorca a Fitur 2020 és un esdeveniment promocional, “Mallorca en primer pla”, que se celebra el dimecres a partir de les 20 hores als emblemàtics cinemes Callao City Lights de la capital de l’Estat. L’acte comptarà amb la participació de la presidenta Catalina Cladera i del conseller de Turisme i Esports Andreu Serra.

La nit cinèfila de Mallorca al centre de Madrid tindrà com a mestres de cerimònia al compositor i cantant mallorquí, Jaime Anglada, i a l’actriu i cantant resident a l’illa, Carolina Cerezuela. De la mà de la feina de la Fundació Mallorca Turisme i de la Mallorca Film Commission, l’acte inclourà una recreació del que ha estat Mallorca per al món del cine, de les arts i de la cultura al llarg de les darreres dècades. S’ha rodat un curt promocional, produït per La Perifèrica, que es projectarà a una de les sales de Callao, que evoca la vinculació històrica de Mallorca amb el cine, recordant algunes de les produccions que han triat l’illa com a lloc d’inspiració o com a escenari dels seus rodatges.

L’esdeveniment tindrà un element de participació a través de l’enregistrament d’un travelling recreant un dia a Mallorca perquè els assistents puguin enregistrar els seus propis curts i publicar-los a les xarxes socials, així com la projecció dels dos primers capítols de dues sèries recentment rodades a l’illa gràcies a la captació de produccions de la MFC (Mallorca Files de BBC i Spain Passion de la TV xinesa).

 

L’agenda de Mallorca a la fira

Pel que fa a l’agenda de la comitiva de Mallorca a FITUR 2020, s’han tancat 35 reunions, fonamentalment amb les Oficines de Turisme d’Espanya les principals destinacions emissores i d’altres emergents: Londres, Berlín, París, Nova York, Països Nòrdics.

El mateix dimecres 22, a les 13:30 la presidenta Cladera i el director de la MFC, Pedro Barbadillo presentaran l’esdeveniment “Mallorca en primer pla” dins de l’acte Fitur Cine, davant de premsa especialitzada i representants del sector audiovisual de l’Estat. Per aquesta edició de la fira, el Consell de Mallorca compta amb un espai propi dins d’aquest apartat de Fitur, exclusivament dedicat al setè art. Així mateix, la presidenta del Consell participarà el 23 a la presentació promocional dels consells insulars a l’estand de les Illes Balears.

Vídeos

Mallorca en primer plano