Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell dona la benvinguda als nous treballadors i treballadores del programa SOIB Jove-Qualificats Entitats Locals 2018

El Consell dona la benvinguda als nous treballadors i treballadores del programa SOIB Jove-Qualificats Entitats Locals 2018

(15/11/2018)

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat ha donat la benvinguda als 21 nous treballadors i treballadores de la institució insular i als 12 de l'IMAS. Els joves desenvoluparan la seva tasca professional durant els pròxims set mesos a través del programa SOIB JOVE – QUALIFICATS ENTITATS LOCALS 2018, impulsat per l'administració autonòmica, amb fons del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB), del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), i el cofinançament del Fons Social Europeu (FSE), per a l’execució de projectes en el marc de la convocatòria de subvencions per finançar projectes d’experiència professional per a l’ocupació de joves amb estudis superiors a les Illes Balears (BOIB núm. 86, de 12 de juliol de 2018).

 

El president del Consell ha destacat la importància de programes com aquest que permet “a un sector important de la població la seva inserció al món laboral”. Segons Ensenyat, “aquets primer contacte amb el món laboral permet completar i millorar la formació acadèmica d’aquest joves”.

 

Un objectiu essencial d'aquesta convocatòria és millorar l’ocupabilitat del col·lectiu de joves qualificats, amb la seva inserció laboral mitjançant un contracte de treball, superant així la barrera que representa la seva manca d’experiència professional relacionada amb la formació cursada per poder accedir a una feina qualificada.

 

D'aquesta manera el Consell de Mallorca i l’IMAS, com a beneficiaris d’unes subvencions destinades a finançar els costs salarials totals derivats de la contractació d’aquests treballadors i treballadores, cerquen fer front a la sobrequalificació que viuen els joves de l'illa.
 

Les persones contractades són desocupats majors de 18 anys i menors de 30, inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, amb formació acadèmica o professional de grau superior acreditada, sense o poca experiència laboral prèvia en la seva formació. Els treballadors i les treballadores duran a terme obres o serveis d'interès general i social que integren els projectes que executen el Consell de Mallorca i l’IMAS en el marc de la convocatòria esmentada.