Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell destina 226.000 euros a donar suport al foment, a la promoció i divulgació de la responsabilitat social

El Consell destina 226.000 euros a donar suport al foment, a la promoció i divulgació de la responsabilitat social

(24/03/2021)

Els ajuts, de màxim 10.000 euros, ja es poden sol·licitar i es destinen a entitats sense ànim de lucre, corporacions de dret públic i ajuntaments de Mallorca

El Consell Insular de Mallorca, a través del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, obre una altra convocatòria de subvencions, d’un total de 226.000 euros, amb l’objectiu de donar suport a la responsabilitat social que duguin a terme les entitats sense lucre, les corporacions de dret públic i  els ajuntaments. El termini per presentar les sol·licituds acaba el pròxim 15 d’abril.  

Les finalitats principals d’aquesta subvenció són transmetre els valors i la cultura de la responsabilitat social per utilitzar-los com a eines per al desenvolupament i creixement econòmic de l’illa, i per a la millora de les condicions en tots els àmbits; orientar les entitats o organitzacions per integrar o potenciar la responsabilitat social, la qual cosa suposa uns beneficis econòmics, socials i mediambientals, entre d’altres. 

El conseller del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, afirma que «aquest model de gestió atreu inversió, ofereix valor afegit a clients o socis, a més, de fidelitzar treballadors i treballadores».

Condicions per accedir a la convocatòria de la subvenció

Poden ser objecte de la subvenció, amb una dotació màxima de 10.000 euros i de manera anual, les activitats relacionades amb alguna de les línies d’actuació següents: 

  • Campanyes de comunicació i de divulgació orientades a la promoció de la responsabilitat social o eines que en facilitin la implantació.
  • Organització de conferències, fòrums de debat i altres activitats similars adreçades al sector empresarial o a la societat civil. 
  • Programes formatius i activitats semblants adreçats al sector empresarial.
  • Programes d’assessoria en alguna de les fases d’implantació de sistemes de gestió de responsabilitat social, com la diagnosi, el pla d’actuació o la millora contínua.

Les activitats han de versar sobre una o diverses temàtiques dels objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides (ODS), la responsabilitat social com a eina de gestió estratègica, aliances amb els grups d’interès, gestió responsable de la cadena de subministrament, polítiques d’acció social estratègica o estudis i tasques de desenvolupament o investigació de la responsabilitat social.

El conseller considera que «les mesures de responsabilitat social corporativa, la redistribució dels beneficis i les millores laborals són també actuacions que milloren la societat. I d’això tracta l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible».

Les actuacions a subvencionar s’han de desenvolupar entre l’1 de juny de 2020 i el 31 d’agost de 2021. Poden sol·licitar la subvenció les entitats sense ànim de lucre, altres corporacions de dret púbic i tots els ajuntaments de Mallorca. Les sol·licituds s’han de formalitzar fins al 15 d’abril de 2021 mitjançant els models annexos, disponibles en l’enllaç: bit.ly/SubvencionsResponsabilitatSocial.

La convocatòria, les subvencions que es concedeixin i tota la informació completa es podrà consultar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), en la Base de dades nacional de subvencions i en el web del Consell de Mallorca