Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell destina 174.000€ per a artesans

El Consell destina 174.000€ per a artesans

(25/04/2016)

El Consell ha presentat la convocatòria de subvencions per al foment de la competitivitat de l’artesania de Mallorca per a l’any 2016.

El Departament d’Economia i Hisenda del Consell ha obert la convocatòria de subvencions destinades a artesans. L’objectiu d’aquestes subvencions són fomentar la competitivitat de l’empresa artesana, promoure la comercialització de productes artesans i garantir el manteniment dels oficis artesans.

Per al conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, «l’esforç econòmic que fa el Consell es veurà complementat, en aquesta nova etapa, amb l’impuls de noves iniciatives de suport a l’artesania. Es promocionarà l’artesania a mitjans de comunicació i entre el sector turístic. A més, es potenciaran els Premis d’Artesania perquè tenguin més rellevància i importància.»

La dotació total és de 174.000 euros, 3.000 euros més que la convocatòria de l’any passat. Aquesta quantitat es divideix en dues parts segons les actuacions que s’hagin de finançar. Per una banda, es destinaran 70.000 euros per organitzar activitats de foment de l’artesania, per participar a fires i mercats, per millorar la formació professional i per difondre els oficis artesans. La resta, 104.000 euros, és per millorar els tallers. El termini de presentació de les sol·licituds acaba el proper 21 de maig. 

Les persones beneficiàries d’aquestes ajudes poden ser empreses, comunitats de béns o autònoms que es dediquin a l’artesania i que puguin acreditar el document de qualificació artesanal o, en el cas dels treballadors o autònoms, la carta d’artesà o la carta de mestre artesà. En qualsevol cas, si s’han sol·licitat aquests distintius però esperen resposta de l’administració, el document administratiu «pendent visita» també és vàlid per sol·licitar la subvenció. També la podran demanar les associacions del sector i els treballadors assalariats.