Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca treballa per recuperar el camí Vell del Far de Formentor

El Consell de Mallorca treballa per recuperar el camí Vell del Far de Formentor

(24/03/2022)

Aurora Ribot assegura que «treballam per poder obrir aquest tram i garantir la seguretat de la gent que fa senderisme per la Ruta de Pedra en Sec».

La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, i la directora insular de Medi Ambient, Inmaculada Férriz, acompanyats per Sergi Mulet, Coordinador Obras Baleares Grupo Tragsa, han visitat les tasques de neteja i millora que es duen a terme al camí Vell del Far de Formentor per part de l’empresa Transformació Agraria SA, (TRAGSA).

Es neteja el camí de vegetació, tant herbàcia com arbustiva, i es retiren els arbres i les branques que dificulten el pas, una tasca que es fa amb criteris conservadors i selectius. Les feines afecten un tram de 5.423 metres entre les proximitats de cala Murta i el far de Formentor. La Direcció Insular de Medi Ambient recorda que el tram no està obert i demana precaució a tots els senderistes que transiten per aquest camí.

La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha explicat que «treballam per poder obrir aquest tram i garantir la seguretat de la gent que fa senderisme per la Ruta de Pedra en Sec».

«En acabar les feines forestals, es continuarà amb les tasques de reconstrucció dels marges del mateix tram, en el qual s’ha localitzat un total de 451 punts amb algun tipus de deteriorament i que sumen 1.080 m2 de marges que s’han de rehabilitar», ha afegit la consellera.

Per part seva, la directora insular de Medi Ambient, Inmaculada Férriz, ha explicat que «el camí formarà part de l’etapa 8, que va des del refugi del Pont Romà fins al far de Formentor i que, quan estigui obert, tindrà 29 quilòmetres de llargada, dels qual ja estan oberts els primers 6,739 metres, entre el refugi del Pont Romà i el Port de Pollença».

El camí Vell del Far de Formentor

Aquest camí enllaça cala Murta amb el far de Formentor, tot dins el municipi de Pollença. Fou construït entre els anys 1857 i 1859, amb una longitud de 12.090 metres i una amplada mitjana d’1,6 metres.

El Ministeri d’Hisenda el va cedir al Consell de Mallorca el 25 de febrer de 2018 per incorporar-lo a la Ruta de Pedra en Sec (GR-221).

Durant molt de temps va ser la via de comunicació utilitzada per dur combustible i queviures al far, fins que a la dècada del 1950 es va construir la carretera nova que se superposa en alguns trams al camí antic.