Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca tramita fons europeus Next generation per a la digitalització del cicle urbà de l’aigua dels municipis de l’illa

El Consell de Mallorca tramita fons europeus Next generation per a la digitalització del cicle urbà de l’aigua dels municipis de l’illa

(17/05/2023)

La iniciativa preveu la digitalització de comptadors, millores de l’eficiència en la captació, distribució i sanejament de l’aigua, i en l’obtenció de dades de tot el procés a partir de noves eines digitals.

El Consell de Mallorca optarà a la concessió de fons europeus inclosos dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliencia, per dotar part del projecte de digitalització del cicle urbà de l’aigua que es preveu aplicar als municipis de Mallorca.

La iniciativa ha vist la llum en el Consell executiu de la institució insular celebrat aquest dimecres, i inclou actuacions en diverses línies, d’acord amb el PERTE que té a veure amb la digitalització de la gestió del cicle de l’aigua. Queden dins de l’abast del projecte del Consell de Mallorca aquelles actuacions que vagin en la línia de planificar, estudiar i projectar elements de gestió que millorin l’eficiència de l’aigua en cicle urbà, ja sigui en la creació de models de consum, planificacions topogràfiques, o avaluació de l’estat dels sistemes de captació en els casos de pous i aqüífers.

Així mateix, el projecte també preveu que siguin finançables les accions de millora de l’eficiència de les captacions directes en el domini públic hidràulic, ja siguin superficials o subterrànies. La millora dels sistemes de telegestió i telelectura del sistema, a través de la digitalització dels comptadors, així com les actuacions de millora de l’eficiència en la depuració d’aigües residuals i la xarxa de col·lectors.

Un altre àmbit d’acció del pla serà la creació i millora dels sistemes d’informació de tot el sistema a través d’eines digitals que permetran un millor coneixement del funcionament i eficiència de la xarxa de captació, distribució i sanejament de l’aigua que a Mallorca es destina per a l’ús de boca, amb l’objectiu final d’aconseguir una reducció del volum de pèrdues d’aigua. 

El total del projecte del Consell de Mallorca per a la digitalització del cicle urbà de l’aigua suposa 8,5 milions d’euros, dels quals es proposa la sol·licitud de 5 milions als fons europeus Next Generation.