Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca subvenciona la reforma de Can Xoroi de Fornalutx amb més de 400.000 euros

El Consell de Mallorca subvenciona la reforma de Can Xoroi de Fornalutx amb més de 400.000 euros

(27/04/2021)

El conseller Alzamora i el batle Marroig han visitat l’edifici, que podrà acollir personal i serveis de l’Ajuntament a més de sales polivalents i exposicions

El Consell de Mallorca, a través de Desenvolupament Local, haurà fet entre 2020 i 2021 una inversió de més de 400.000 euros a l’edifici de Can Xoroi de Fornalutx. En aquestes instal·lacions municipals s’hi efectuarà una remodelació important, perquè es puguin destinar a usos administratius de l’Ajuntament, així com a altres usos més lúdics. Així mateix, es dotarà l’espai amb les condicions d’accessibilitat necessàries per complir amb la Llei d’accessibilitat universal.

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, s’ha reunit amb el batle de Fornalutx, Xisco Marroig, i ha conegut el projecte, que suposarà una millora dels serveis a la ciutadania. Els han acompanyat els directors insulars de Desenvolupament Local, Jaume Tomàs, i de Suport i Coordinació Municipal, Miquel Lluís Mestre, i el segon tinent de batle, Andreu Barceló.

Nou espai per a l’Ajuntament i per a usos lúdics

La intervenció a Can Xoroi consta de diferents actuacions. D’una banda, el Consell subvenciona la reforma amb 394.209,57 euros, provinents de la convocatòria d’ajudes 2020-2021 per a actuacions de competència municipal. 

D’una altra banda, a través de la convocatòria d’ajudes 2020-2021 per implantar actuacions del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (conegut com a PAESC) del municipi, l’Ajuntament ha rebut uns 60.000 euros per a projectes en aquest edifici. Concretament, són l’auditoria energètica, la instal·lació fotovoltaica d’autoconsum i el canvi d’il·luminació interior. 

A banda d’acollir el personal i els serveis de l’Ajuntament, Can Xoroi també disposarà d’espais per a exposicions a la planta baixa i al semisoterrani (on precisament hi ha els elements de l’antiga tafona), de sales polivalents a la primera planta i d’un pati exterior per a activitats d’oci o reunions.

Altres actuacions subvencionades pel Consell en el municipi

Amb el pla d’ajudes per a actuacions de competència municipal 2020-2021, l’Ajuntament de Fornalutx també ha adquirit un immoble al carrer de Sant Bartomeu, per destinar-lo a oficina d’informació turística (85.000 euros de subvenció).

A més, el conseller i el batle han recorregut diversos punts de la xarxa viària del municipi on també s’han fet intervencions amb finançament de Desenvolupament Local, com ara la millora de la infraestructura al carrer Major o al carrer d’Arbona Colom (237.971,34 euros). La finalitat ha estat reformar la pavimentació i millorar la xarxa de clavegueram.

Projecte de desenvolupament rural

Per acabar, l’Ajuntament de Fornalutx està adequant els terrenys municipals de sa Coma, confrontants amb el poble, per instal·lar-hi sistemes de reg i plantar-hi arbres fruiters. Aquest és un projecte que se subvencionarà amb 25.798,32 euros de l’associació Mallorca Rural, l’entitat encarregada de dinamitzar la zona rural de l’illa mitjançant el LEADER -una línia del Programa de Desenvolupament Rural de la PAC europea-, de la qual el Consell en té la presidència. 

L’objectiu del projecte és transmetre el llegat agronòmic i cultural derivat de la citricultura de tradició centenària en el municipi. Alhora, es preveu convertir aquest hort en un espai d’interacció amb el medi agrari, tant per a la població local com per als visitants.

Recordem que Mallorca Rural està formada per la Conselleria d’Agricultura del Govern balear -a través del FOGAIBA-, els ajuntaments de la zona LEADER i entitats de caràcter privat del sector agrari. Els imports de les ajudes provenen de fons europeus que es gestionen a través del FOGAIBA.