Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca signa amb cinc ajuntaments el conveni per redactar el Pla General Municipal

El Consell de Mallorca signa amb cinc ajuntaments el conveni per redactar el Pla General Municipal

(19/12/2018)

El Consell de Mallorca, a través del Departament de Territori i Infraestructures, ha signat aquest dimecres un conveni de col·laboració amb els ajuntaments de Lloret de Vistalegre, Selva, Ariany, Maria de la Salut i Estellencs per redactar el Pla General Municipal, ja que compleixen els requisits de ser municipis de menys de cinc mil habitants i tenen una manca de personal tècnic i jurídic qualificat suficient per redactar el document. 

D’aquesta manera, la institució insular farà d’equip redactor als ajuntaments seleccionats però els municipis continuaran assumint les competències d’urbanisme. A més, el Consell de Mallorca assistirà els ajuntaments amb un equip de cinc professionals de l’Oficina de Suport als Municipis, format per dos arquitectes, un assessor jurídic, un administratiu i un historiador de d’art, que treballaran juntament amb els cinc municipis.
Cal recordar que les competències en urbanisme son dels municipis

A la signatura dels cinc convenis, hi ha assistit el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, que ha destacat que «aquest conveni parteix amb la idea de ser un element facilitador pels ajuntaments petits que tenen dificultats». També, Ensenyat ha anunciat que «començem per aquests ajuntaments però esperem que també es faci extensiu a tots els altres». 

A més, la consellera de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca, Mercedes Garrido, ha afirmat que «avui signem un dels compromisos que vàrem assolir en el moment en què vam arribar al govern, el de canviar la forma en què la institució es relaciona en l'àmbit del planejament urbanístic amb els consitoris». I també ha destacat que «amb aquest conveni, obrim un camí de col·laboració interadministrativa i donem mostra que una vegada més, el Consell està al costat dels ajuntaments quan els hi fa falta».

A l’acte han assistit el batle de Selva, Antoni Daniel; el batle de Lloret de Vistalegre, Antoni Bennàssar; el batle de Maria de la Salut, Guillem Jordà; el batle d’Ariany, Joan Ribot, i el batle d’Estellencs, Bartomeu Jover. 

També hi han assistit el director insular d’Urbanisme del Consell, Joan Morey, i la cap de servei de l’Oficina de Suport als Municipis del Consell, Isabel Romero.