Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca presenta en exposició el Premi Mallorca de Fotografia Contemporània 2021

El Consell de Mallorca presenta en exposició el Premi Mallorca de Fotografia Contemporània 2021

(14/09/2022)

El treball fotogràfic de l’artista Camilla de Maffei s’inclou dins la programació de la 26a edició de La Nit de l’Art de Palma

El Centre de Cultura Sa Nostra acull l’exposició de la guanyadora del Premi Mallorca de Fotografia Contemporània 2021 dedicada al delta del Danubi. La mostra, organitzada per l’Arxiu del So i de la Imatge del Consell de Mallorca, s’emmarca dins la programació de La Nit de l’Art 2022.

El treball fotogràfic de l’artista italiana Camilla de Maffei, titulat Delta, consta d’un conjunt de 140 imatges i d’un relat d'inspiració etnogràfic estructurat en 33 notes de camp. Durant cinc anys, l’autora va explorar el delta del Danubi, el delta fluvial més gran d’Europa, amb imatges de qualitat, contundents i arrelades. 

De fet, Delta és una recerca geogràfica i emocional. ​​De Maffei utilitza un llenguatge que oscil·la entre l’observació antropològica i la transfiguració simbòlica per traçar un mapa propi del territori: una interpretació que transcendeix la realitat física i geogràfica de les maresmes per qüestionar el sentit més profund de l’acte d’habitar.

Des de 2009, Camilla de Maffei ha centrat la seva feina a la zona dels Balcans, desenvolupant projectes de llarga duració a Bòsnia i Hercegovina, Romania i Albània. En particular, el seu treball gira al voltant dels territoris, les identitats i les fronteres, recorrent a narratives personals per explorar el paisatge des d’una perspectiva geopolítica, social i emocional. 

L’exposició s’inaugura el dijous 15 de setembre a les 18.30 h al Centre de Cultura Sa Nostra i es podrà visitar fins al 30 de novembre. L’entrada és gratuïta.