Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca presenta el programa d’activitats de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

El Consell de Mallorca presenta el programa d’activitats de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

(15/11/2021)

La vicepresidenta Ribot defensa la importància «de conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de reduir al màxim la generació de residus»

La Direcció Insular de Residus, dependent del Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca, ha organitzat un seguit d’activitats tant per a públic infantil com per a públic adult per celebrar la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre aquesta necessitat.

Enguany s’han preparat tres tallers per tractar sobre la reducció de residus des de diferents perspectives. Un taller es dedicarà al malbaratament alimentari, un altre a la menstruació sense residus i un tercer a la matèria orgànica, en què cada participant podrà fer el seu propi cossiol amb compost. Les activitats es duran a terme a Inca, Manacor i Palma els dies 18, 23, 24, 26 i 27 de novembre de 2021.

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha volgut destacar que «hem de conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de reduir al màxim la generació de residus, conèixer els problemes associats a la seva gestió i tractament».

«Animam tota la gent a participar activament en aquest procés de canvi i seguim treballant per oferir alternatives més sostenibles, integradores i respectuoses amb el context territorial que ens envolta», ha afegit la consellera Ribot.

El director insular de Residus, Juan Carrasco, ha insistit en la necessitat «que la ciutadania disposi de més informació i coneixements sobre la gestió dels residus a l’illa, perquè així es pugui aconseguir més sensibilitat i més implicació en la prevenció i reducció de residus. Tots i totes hem de voler una illa més neta i habitable».

Durant el taller de menstruació sense residus se sortejarà un lot de productes entre les persones assistents. El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient agraeix a la Direcció Insular d'Igualtat i Diversitat el seu suport i ajuda en l'organització d'aquest taller.

Programa d’activitats

Les activitats de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus començaran aquest dijous a Inca amb motiu del «Dijous Bo».

•    18 de novembre, 10.00 h, Taller sobre malbaratament alimentari (públic adult).
•    18 de novembre, 11.00 h, Taller de matèria orgànica (públic familiar).

A Manacor, les activitats es duran a terme al molí d’en Polit els dies:

•    23 de novembre, 18.00 h, Taller de menstruació sense residus.
•    24 de novembre, 17.30 h, Taller de matèria orgànica (públic adult).
•    24 de novembre, 18.30 h, Taller sobre malbaratament alimentari (públic familiar).

A Palma les activitats es faran al pati del Centre Cultural la Misericòrdia els dies:

•    26 de novembre, 18.00 h, Taller de menstruació sense residus.
•    27 de novembre, 10.00 h, Taller sobre malbaratament alimentari (públic adult)
•    27 de novembre, 11.00 h, Taller de matèria orgànica (públic familiar).

Consulta el programa sencer aquí: https://bit.ly/ProgramaSetmanaPrevencioResidus