Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca presenta el 85è Gran Premi Nacional de Trot

El Consell de Mallorca presenta el 85è Gran Premi Nacional de Trot

(16/05/2018)

El president del Consell, Miquel Ensenyat, acompanyat de Jaume Ramis, president de l'Institut de l'Esport Hípic i de Joan Llabata, president de la Federació Balear de Trot i han presentat la carrera més antiga de les Illes Balears, així com el trofeu i la flassada que rebrà el guanyador

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, juntament amb el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, el president de l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca (IEHM), Jaume A. Ramis, i el president de la Federació Balear de Trot (FBT), Joan Llabata, han presentat al pati de Palau Reial el 85è Gran Premi Nacional de Trot, que es disputarà aquest diumenge a l’Hipòdrom Son Pardo de Palma.

Tal com es va fer l'edició anterior, enguany el trofeu de la clàssica ha sortit de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de les Illes Balears. L'autor és Jaume Orejuela, juntament amb els seus alumnes.

Ensenyat ha destacat la discriminació que existeix entre el tractament que fa l'Estat espanyol al trot respecte al galop, d'acord amb la reivindicació que ha fet Joan Llabata. En aquest sentit, el president del Consell ha reconegut “la importància que té el trot a l'economia de Balears i la necessitat que se li presti l'atenció que es mereix”. Per això, estan fent feina, no només en l'agilització del dia a dia dels hipòdroms, per evitar la situació que s'ha viscut als darrers mesos, sinó en la possibilitat real de transferir la seva gestió a la Federació Balear de Trot.

Joan Llabata, president de la FBT, ha demanat a les institucions que mantinguin el seu compromís en la reclamació que des del sector se li fa al Ministeri, per equiparar el trot al galop, a més d’agrair el suport del Consell a l'hora de mantenir una dotació de primer nivell europeu al Gran Premi Nacional.

El Gran Premi Nacional, carrera a la qual hi participaran 15 poltres de tres anys, i que coronarà al millor producte de la generació “F”, serà una cursa Prèmium, que serà retransmesa pel canal especialitzat Equidia a més de 40 països i per la televisió autonòmica IB3.