Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca presenta a Unió de Pagesos el projecte clau per fer el sector primari més resilient

El Consell de Mallorca presenta a Unió de Pagesos el projecte clau per fer el sector primari més resilient

(04/11/2021)

Ribot: «Tanca el cercle» és una passa endavant imprescindible per lluitar contra l'emergència climàtica

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, s’ha reunit amb Unió de Pagesos, organització agrària dels pagesos de Mallorca, per exposar-los els principals eixos del projecte «Tanca el cercle»: Pla estratègic per al tancament del cercle de la matèria orgànica a Mallorca. A la trobada, també hi han assistit el director general de Residus, Juan Carrasco; Sebastià Ordines, secretari general d’Unió de Pagesos i Isabel Vicens, membre de la junta i gerent d’AgroMallorca.

Valorat en prop de 200 milions d’euros, el projecte, que es presentarà als fons europeus Next Generation, té relació directa amb diversos objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i preveu la construcció de cinc plantes de tractament d'orgànica que s’ubicaran a Marratxí, Santa Margalida, Calvià, Felanitx, Llucmajor.

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca segueix fent la ronda de presentació del projecte «Tanca el Cercle» a tots els sectors que s’hi veuen implicats. En concret, el sector agrícola veurà reduït el cost del compost que ara han d’importar a un alt preu. Amb les plantes en ple funcionament, el camp de Mallorca guanyarà en competitivitat i resiliència.

La consellera Ribot ha explicat que «”Tanca el Cercle” és el projecte més consolidat i transformador amb l’objectiu de tancar el cercle de la matèria orgànica que generam a Mallorca. El compost que sortirà contribuirà a donar una empenta al sector primari. “Tanca el cercle” és una passa endavant imprescindible cap a la sostenibilitat de la nostra societat i una important mesura per lluitar contra l'emergència climàtica», ha afegit Ribot.

El director insular de Residus, Juan Carrasco, ha insistit que «l’aliança amb el sector primari és clau per al projecte per impulsar la palanca del canvi. El cercle de la matèria orgànica és l'únic que podem tancar a Mallorca. El compost que sortirà de les noves plantes serà apte per usar en agricultura ecològica».

Per la seva banda, Sebastià Ordines, secretari general d’Unió de Pagesos, ha destacat que la reunió ha servit per conèixer de primera mà la iniciativa «Tanca el cercle» i espera que «el compost de qualitat sigui una realitat com més aviat millor perquè és una necessitat del sector. Consideram que els pagesos professionals que produeixen els aliments a l’illa haurien de tenir prioritat a l’hora d’accedir a aquest compost.»