Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca presenta a Amics de la Terra el pla estratègic per transformar la matèria orgànica de l’illa i reduir les emissions

El Consell de Mallorca presenta a Amics de la Terra el pla estratègic per transformar la matèria orgànica de l’illa i reduir les emissions

(14/01/2022)

Aurora Ribot: «amb el projecte “Tanca el cercle” reduirem significativament les emissions derivades del transport de compost»

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, s’ha reunit amb l’associació ecologista Amics de la Terra, per exposar-los els principals eixos del projecte «Tanca el cercle», un pla estratègic per tancar el cercle de la matèria orgànica a Mallorca. Han assistit a la trobada el director insular de Residus, Juan Carrasco; la secretària general d’Amics de la Terra, Sandy Hemingway, i la tècnica en projectes de l’associació Elisa García.

El projecte, valorat en prop de 200 milions d’euros i que es presenta als fons europeus Next Generation, té relació directa amb diversos objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i preveu la construcció de cinc plantes de tractament de matèria orgànica que s’ubicaran a Marratxí, Santa Margalida, Calvià, Felanitx i Llucmajor.

La consellera Ribot ha explicat que «quan les plantes estiguin en funcionament, les previsions estimen que es poden arribar a produir més de 80.000 tones de compost a l’any. Les plantes projectades permetran fer un compost de qualitat apte per a agricultura ecològica i reduirem les emissions derivades del transport de compost de zones de fora de Mallorca».

El director insular de Residus, Juan Carrasco, ha assenyalat que «tancar el cercle de la matèria orgànica és clau per al futur de l’illa, no ens podem permetre el malbaratament de recursos i d’esforços que implica el fet que la matèria orgànica acabi al rebuig i, per tant, incinerada».

Per part d’Amics de la Terra, Elisa García ha destacat que la reunió ha servit per conèixer de primera mà la iniciativa «Tanca el cercle» i confia que «aquest projecte servirà per poder tenir per fi plantes descentralitzades que facin compost de qualitat, tan important per als agricultors ecològics de l’illa».

«Des del 1996 promocionam el compost domèstic, descentralitzat i local. El projecte “Tanca el cercle” va en línia amb el que havíem esperat. Hem de reduir el pes que té la fracció de rebuig i tant de bo aquesta iniciativa ens ajudi a tancar forns de cremació per seguir lluitant contra el canvi climàtic», ha afegit la secretària general d’Amics de la Terra, Sandy Hemingway.