Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca potencia l’esport saludable per a un envelliment actiu a la segona i la tercera edat

El Consell de Mallorca potencia l’esport saludable per a un envelliment actiu a la segona i la tercera edat

(01/06/2021)

Es tracta del programa «Mou-te amb salut!» recentment estrenat als municipis de menys de 4.000 habitants, que té per objectiu facilitar l’accés a l’esport de manera regular i sense cost 

L’àrea d’Esports del Consell de Mallorca ha posat en marxa el programa «Mou-te amb salut!», una proposta esportiva nova per a ajuntaments basada en dos blocs d’activitat regular de promoció esportiva per a la segona i la tercera edat. La proposta arribarà a 23 municipis de menys de 4.000 habitants, amb activitats regulars de reforç muscular i caminades saludables. L’objectiu principal és donar eines als ajuntaments per facilitar l’accés a l’esport saludable de la població, i així contribuir al desenvolupament físic i social a més de millorar la qualitat de vida amb un envelliment actiu per a gent a partir de 40 anys.

Avui, la directora insular d’Esports, Margalida Portells, acompanyada del delegat de Batlia de Biniali, Miquel Fiol Julià, ha presenciat en aquest indret el desenvolupament d’aquest programa d’envelliment actiu, on diversos grups el practiquen des de fa un mes. Portells ha destacat que «les poblacions petites són l’objectiu d’aquest programa nou, perquè sempre tenen menys oferta». A més, ha afirmat que «la segona i la tercera edat, perfil d’usuaris d’aquest programa, són més vulnerables per la manca de pràctica d’exercici físic i, per tant, hem detectat la necessitat de donar-los les eines i els recursos necessaris per a un envelliment actiu».

El programa «Mou-te amb salut!», ve reforçat pel suport i assessorament tècnic continu del Servei de Medicina Esportiva del Consell de Mallorca, mitjançant consultes personals, a més de pautes per als entrenaments i recomanacions dels factors de risc relacionats amb l’activitat física. Metges d’aquest servei, fan un reconeixement bàsic i una prova de nivell de condició física a l’inici del programa i al final, per veure la progressió i millora de la condició física una vegada s’ha participat en el programa.

Actualment, el «Mou-te amb salut!», que es durà a terme de març a juliol, ja és present a 15 municipis – Ariany , Banyalbufar, Biniali, Estellencs, Fornalutx, Lloret de Vistalegre, Llubí, Mancor de la Vall, Maria de la Salut, Montuïri, Palmanyola, Puigpunyent, Santa Eugènia, Sencelles, Vilafranca de Bonany – i arriba a més de 400 participants.