Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca posa a l’abast d’un grup de joves escolars una «Nit d’estrelles»

El Consell de Mallorca posa a l’abast d’un grup de joves escolars una «Nit d’estrelles»

(23/05/2023)

Esports promou la nova proposta d’activitat física i pernoctació dins del «Suma’t», destinada a centres escolars amb famílies amb dificultat de recursos.

La Direcció Insular d’Esports del Consell de Mallorca organitza «Nit d’estrelles», una proposta nova per als centres escolars amb població infantil amb dificultat de recursos, en què un grup d’alumnes de 6è de primària podran gaudir d’una experiència de pernoctació amb activitats esportives al medi natural. Avui comença aquesta nova iniciativa, que es durà a terme en una combinació d’educació física, natura i convivència a Calvià.

Els centres escolars per a aquesta temporada 2023 han estat seleccionats per la Conselleria d’Educació i Formació Professional del Govern de les Illes Balears i són el CEIP Verge de Lluc i sa Casa Blanca a Palma, i el CEIP Llevant a Inca. L’objectiu és que, any rere any, diferents grups de preadolescents puguin fer un «viatge d’estudis» amb activitat esportiva inclosa, de manera rotativa a diferents centres i municipis de Mallorca.

L’activitat es durà a terme a la granja i casal de colònies Es Burotell. La finalitat principal és que l’alumnat gaudeixi durant dos dies d’una experiència grupal, amb activitats lúdiques i esportives amb els valors i hàbits positius com a protagonistes. La  instal·lació disposa de rocòdrom, circuit multiaventura, piscina, espais per jugar i fer esport, i un entorn privilegiat, idoni per a una estada esportiva.

El programa «Nit d’estrelles» té dos dies de durada i el 2023 arribarà a 150 infants. Inclourà dos tallers esportius: «Corr! No perdis el nord» d’orientació i el circuit «EsportNet. Som equip!». També una activitat competitiva dels «Jocs esportius escolars», basada en senderisme i visita als animals, i un joc d’aventura i exercici. L’animació nocturna serà la que permetrà acostar-se al panorama astrològic.

Activitats per al foment de l’educació física i l’esport

Esports del Consell fa feina amb infants i adolescents en la promoció de modalitats esportives minoritàries i d’activitat física i joc amb valor afegit que fomenti diferents aptituds, a través de les escoles, els instituts i de programes com «Acampaesport», «Sortides actives» o «Estades esportives» familiars.

La presa de decisions i el treball en equip, la sostenibilitat i la cura i respecte del medi natural o les habilitats orientatives són les línies d’activitat que es seguiran en la nova proposta «Nit d’estrelles». Els objectius principals són el reforç de valors com la companyonia, la cooperació, la igualtat d’oportunitats, el respecte i la col·laboració, i la pràctica de valors positius en l’esport i l’activitat física.