Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca participa en unes jornades per implicar al turisme alemany en la conservació de la Serra de Tramuntana

El Consell de Mallorca participa en unes jornades per implicar al turisme alemany en la conservació de la Serra de Tramuntana

(22/11/2016)

La consellera Garrido i la consellera Espeja han explicat la situació actual de la declaració de la Serra de Tramuntana com a patrimoni de la UNESCO, i de la ruta de pedra en sec, respectivament

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, i la consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, han participat en la jornada per presentar el projecte "Iniciatives per a la contribució de turistes alemanys a la conservació de la Serra de Tramuntana, Patrimoni de la Humanitat", organitzada per Amics de la Terra. La trobada s'ha duit a terme a Sóller i també hi ha assistit el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell.

                   

Durant la seva intervenció Mercedes Garrido ha parlat sobre la declaració de la Serra de Tramuntana com a patrimoni mundial per la UNESCO en 2011 i què s'ha fet des del Consell de Mallorca fins el dia d'avui per mantenir aquest paratge en unes condiciones de conservació i protecció dignes d'aquest guardó.

 

Ha destacat que actualment està en marxa diferents programes amb l'objectiu de promocionar els productes elaborats i comercialitzats a la Serra a través d'un etiquetatge identificatiu. A més, de potenciar les fires temàtiques, activitats educatives i el pla de participació per ajudar a millorar la gestió.

 

Per la seva part, la consellera Sandra Espeja, ha exposat davant els existents la situació actual de la ruta de pedra en sec i de la feina que es duu a terme des de la Unitat de Pedra en Sec i Senderisme del Departament de Medi Ambient que des de fa trenta anys treballa per recuperar l'ofici de marger a Mallorca. Ha explicat que durant el 2017 es crearà una app per tal de donar tota la informació sobre la ruta de pedra en sec i fomentar un senderisme responsable i sostenible.

 

Espeja ha aprofitat l'avinentesa per demanar als participants a les jornades que s’adhereixin a la candidatura internacional perquè la UNESCO declari la tècnica constructiva tradicional de la pedra en sec patrimoni cultural immaterial de la humanitat.

 

A la trobada també hi ha participat Quico Cabrera de l’Associació de Guies de Muntanya de Mallorca qui ha explicat el desenvolupament i els reptes del turisme de senderisme a la Serra de Tramuntana. A més, de Miquel Gual de la Cooperativa de Sóller i Franz Klaus de Fet a Sóller que han parlat de la promoció dels productes locals.

 

Per concloure la jornada s’ha duit a terme un taller participatiu sobre el desenvolupament dels diferents mòduls del projecte “Iniciatives per a la contribució de turistes alemanys a la conservació de la Serra de Tramuntana”. Aquest projecte està finançat per la Fundació alemanya DBU i el duu a terme BUND (Amics de la Terra Alemanya), BTE Turisme Consultoria (Hartmut Rein-BTE) i Amics de la Terra Mallorca.