Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca participa en la I Marató de Reciclatge Creatiu de Roba promogut per la Fundació Deixalles i l’Escola Superior de Disseny de les Illes Balears

El Consell de Mallorca participa en la I Marató de Reciclatge Creatiu de Roba promogut per la Fundació Deixalles i l’Escola Superior de Disseny de les Illes Balears

(23/02/2015)

La consellera de Medi Ambient, Catalina Soler, ha assistit avui a la presentació d’aquesta innovadora iniciativa que té per objectiu augmentar la sensibilització ciutadana i dels nous dissenyadors sobre el problema dels residus tèxtils

La consellera de Medi Ambient, Catalina Soler, juntament amb la directora general de la Fundació Deixalles, Francesca Martí, i la directora de l’Escola Superior de Disseny de les Illes Balears, Irene Mestre, ha presentat avui la I Marató de Reciclatge Creatiu de Roba de Mallorca que tendrà lloc el 20 de març, de les 10 a les 18 hores, al Centre Cultural la Misericòrdia.

Catalina Soler ha mostrat la seva satisfacció per la participació del Consell de Mallorca en aquest esdeveniment que dóna l’oportunitat de mostrar el seu talent i habilitats als joves dissenyadors, estudiants i a tots els qui senten afició per la costura. I que, al mateix temps, promou una de les pràctiques sostenibles més importants en l’actualitat com és el reciclatge.

Tal i com ha explicat la consellera, el Departament de Medi Ambient aportarà la quantia per als diferents premis que s’atorgaran: un primer premi de 600 euros, un segon de 300 euros i el tercer premi que consistirà en una nit en un refugi del Consell de Mallorca per a 6 persones.

Catalina Soler, que ha animat tothom a participar-hi, ha destacat també la col·laboració de la Vicepresidència de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, que cedirà l’espai de la Misericòrdia per fer-hi la marató.

Igualment, ha agraït a la Fundació Deixalles i l’Escola Superior de Disseny de les Illes Balears l’organització d’aquesta iniciativa, a la qual el Consell de Mallorca s’ha sumat i que té, entre els seus objectius, augmentar la sensibilització ciutadana i dels nous dissenyadors sobre el problema dels residus tèxtils, fomentar la reutilització d’aquest tipus de deixalles, augmentar la conscienciació sobre la recollida selectiva de roba i promoure l’ecodisseny en el sector de la moda i el tèxtil.

L’activitat consistirà en una marató de vuit hores de durada, durant les quals els participants hauran de dissenyar, amb imaginació i creativitat, diverses peces únicament a partir de roba procedent de la recollida selectiva que posarà al seu abast la Fundació Deixalles.

El termini d’inscripció comença avui i les places són limitades (30 persones). Per participar-hi, s'ha d’emplenar el formulari d’inscripció que està disponible a la web de la Fundació Deixalles, juntament amb les bases de la convocatòria.  

L'acte ha comptat també amb la presència del director insular de Residus del Consell de Mallorca, Antoni Serra, així com representants de l'Escola Superior de Disseny de les Illes Balears.