Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca participa al projecte europeu 'L’Agenda Local 21 a la planificació territorial d’Energia i Gestió de Residus'

El Consell de Mallorca participa al projecte europeu 'L’Agenda Local 21 a la planificació territorial d’Energia i Gestió de Residus'

(29/10/2015)

El projecte, que compta amb un pressupost total de 1.718.470,95 euros, pretén contribuir a l'enfortiment de la planificació territorial a nivell local als territoris de Viterbo, Salerno, Torí, Mallorca, Jordània i Líban.

El Consell de Mallorca, mitjançant l’oficina del consorci Eurolocal-Mallorca, participa des de l’any 2012 al projecte finançat per part de la Unió Europea 'L’Agenda Local 21 a la planificació territorial d’Energia i Gestió de Residus'. El projecte forma part del Programa ENPI CBC Conca del Mar Mediterrani, un programa de cooperació transfronterera finançat per l’Instrument Europeu d’Associació i Veïnatge.

 

L’objectiu general del projecte és el de contribuir a l'enfortiment de la planificació territorial a nivell local als territoris de Viterbo, Salerno, Torí, Mallorca, Jordània i Líban aplicant els principis de l’Agenda Local 21 en els sectors de gestió de l'energia i dels residus. Per dur-ho a terme es pretén compartir experiències entre les autoritats locals que hi participen, amb la finalitat de facilitar la planificació territorial i la vigilància en els sectors de l’energia i la gestió dels residus, així com també habilitar oportunitats de negoci entre les autoritats locals i els sectors privats amb la intenció de reforçar les relacions entre els socis mediterranis i els europeus.

 

El pressupost total del projecte és de 1.718.470,95 euros, dels quals 120.319,91 corresponen al Consell de Mallorca. La Unió Europea cofinança el 90% del projecte.

 

Una de les aportacions claus del Consell de Mallorca pel projecte va ser la realització, a l’abril de 2013, d'un curs de formació teòric-pràctic dirigit a funcionaris, tècnics i polítics de municipalitats dels socis libanesos i jordans sobre planificació estratègica mitjançant l'aplicació dels principis de l'Agenda 21.

 

Durant la fase final del projecte està previst encetar un programa d’intercanvi per al sector privat anomenat 'Professional Junior Ambassadors'; un programa de mobilitat per a treballadors que operen en els sectors del projecte a ambdós costats del Mediterrani. Amb una durada de dues setmanes, aquests intercanvis busquen entendre l'entorn de treball i les condicions per establir relacions professionals amb l'objectiu final de promoure futures inversions i desenvolupar projectes comuns. La cloenda del projecte, prevista per a finals d'aquest any, es durà a terme al Líban amb un acte en el qual es presentaran els seus resultats.