Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca organitza dos tallers per a la primera Fira de Transició Ecològica de Manacor

El Consell de Mallorca organitza dos tallers per a la primera Fira de Transició Ecològica de Manacor

(16/09/2022)

La vicepresidenta Ribot: «la transició cap una Mallorca més ecològica no pot esperar més»

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient participa aquest diumenge en la I Fira de Transició Ecològica per a un Manacor Sostenible que duu per lema «Consciència i compromís». Les persones interessades es poden acostar de 10.00 a 14.00 h a la paradeta informativa que instal·larà la Direcció Insular de Residus del Consell de Mallorca davant la plaça de sa Mora.

La fira, que comença diumenge a les 10.00 h i es podrà visitar fins a les 21.00 h, s’ha organitzat al voltant de temàtiques diferents: la reducció i gestió dels residus, la mobilitat sostenible, la transició energètica, la protecció del territori, l’alimentació sostenible i el comerç i l’artesania locals.

A la paradeta de la Direcció Insular de Residus, de 14.00 a 16.00 h es faran dos tallers dirigits a totes les edats. Un serà sobre la prevenció del malbaratament alimentari i l’altre permetrà fer un planter amb compost. Per a totes persones interessades es repartiran guies sobre el malbaratament alimentari i es regalaran poalets marrons per a la recollida de la fracció orgànica.  

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient ha destacat que «cada vegada més, les nostres accions han d’anar únicament encaminades cap a un canvi de model econòmic i social. Hem de repensar el nostre estil de vida, no podem continuar explotant els recursos de l’illa de la forma amb què ho feim i, per això, fires com aquestes són tan importants, la transició cap a un Mallorca més ecològica no pot esperar més».

«Des del departament, estam molt orgullosos i orgulloses de posar el nostre granet d’arena i col·laborar en la I Fira de Transició Ecològica de Manacor. Desitjam que darrere d’aquesta primera edició en puguin venir moltíssimes més», ha afegit la consellera Ribot.

El director insular de Residus, Juan Carrasco, ha detallat que «convidam tothom a passar per la nostra paradeta informativa i a participar en els tallers que hem organitzat per a grans i petits. Estarem encantats de respondre totes les preguntes o curiositats que pugui tenir la gent sobre la gestió dels residus, la prevenció del malbaratament alimentari o la importància de recollir la fracció orgànica per generar un compost de qualitat».

Per la seva banda, el tercer tinent de batle i regidor de l’Àrea d’Activitats i Serveis Generals, Carles Grimalts, ha explicat: «estic molt content que l’Àrea de Medi Ambient del Consell de Mallorca hagi volgut participar en aquesta fira. El leitmotiv de la mostra és el fet de crear consciència, perquè els recursos del nostre planeta són finits. Esperam que tant manacorins i manacorines com veïnats de la resta de l’illa s’apropin, d’una banda, per socialitzar, poder firar i passejar i, de l’altra, per prendre consciència de la importància d’entendre que els recursos del territori en el qual vivim són finits».

Prevenció del malbaratament alimentari

En la I Fira Transició Ecològica Manacor Sostenible es repartirà de forma gratuïta la Guia de bones pràctiques per a la prevenció del malbaratament alimentari a Mallorca. La finalitat d’aquesta guia és proporcionar les bases per crear i adoptar les mesures i les estratègies de bones pràctiques necessàries per reduir el malbaratament alimentari i les pèrdues alimentàries en qualsevol moment o fase de la cadena agroalimentària.

Amb el lema: «Massa bo per tudar-ho, massa bo per tirar-ho», l’objectiu principal de la guia és oferir propostes d’accions de prevenció i per afrontar els reptes del malbaratament. En aquest sentit, s’ha dissenyat una guia extensa de la qual es desprenen guies més curtes i específiques adreçades a diferents públics objectius: àmbit domèstic, productors i fabricants, petit comerç i sector HORECA (serveis de càtering i altres espais col·lectius).

Sobre el malbaratament alimentari a Mallorca, la guia presenta informació concreta que contesta preguntes com: per què hi ha malbaratament?, quins són els impactes del malbaratament? I una qüestió molt important: saber quina és la nostra petjada alimentària.

Per a més informació, consultau la guia completa aquí: Guia de bones pràctiques per a la prevenció del malbaratament alimentari a Mallorca