Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca nomenarà inspectors nous per fer més controls a TIRME

El Consell de Mallorca nomenarà inspectors nous per fer més controls a TIRME

(03/02/2022)

La vicepresidenta Ribot: «amb el nou reglament es posa ordre en l’explotació del servei de residus urbans de Mallorca, amb l’objectiu de millorar al màxim aquest servei bàsic per a la ciutadania»

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient, que lidera la vicepresidenta Ribot, ha presentat una proposta d’aprovació inicial del Reglament d’explotació del servei de gestió dels residus sòlids urbans de Mallorca, que s’aprovarà, previsiblement, en el pròxim ple ordinari del Consell de Mallorca, dijous 10 de febrer. Aquest reglament data de 1993 i amb aquesta proposta se cerca actualitzar el document, així com definir, de forma més detallada, la relació entre el Consell i la concessionària TIRME.

Aquest reglament d’explotació estableix les condicions que ha de complir el concessionari i defineix les relacions entre el Consell i aquest. També regula la metodologia i el sistema d’inspecció i de control del servei.

En aquest sentit, la vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient ha destacat que «amb el nou reglament, tot el personal tècnic de la Direcció Insular de Residus seran inspectors i podran desenvolupar totes les funcions de control que siguin necessàries i podran, així, augmentar les tasques d’inspecció».

Ribot també ha destacat que «amb aquest reglament es posa ordre en l’explotació del servei de residus urbans de Mallorca, amb l’objectiu de millorar al màxim aquest servei bàsic per a la ciutadania».

Per la seva banda, el director insular de Residus, Juan Carrasco ha detallat que «d’acord amb el nou Pla Director, el reglament que presentam ara específica tots els tipus de residus, recollits en el llistat europeu de residus. S’hi detalla exhaustivament que tots els municipis són usuaris del servei i que tots els registres d’entrada i de sortida de residus passen al format digital. També hi queden detallades i especificades les visites d’educació ambiental».

El nou reglament detalla que la concessionària ha de comercialitzar els subproductes obtinguts al servei públic (compost, ferralla, etc.), segons la política de preus aprovada per la institució insular. La possible aprovació del Ple suposarà l’inici d’una etapa nova en la gestió i en el servei de residus a Mallorca. I el nou reglament permetrà al Consell oferir les millors condicions de servei a la ciutadania mentre TIRME en mantingui la concessió.