Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca ja ha abonat 6,26 milions d’euros en ajudes directes als sectors econòmics dels municipis

El Consell de Mallorca ja ha abonat 6,26 milions d’euros en ajudes directes als sectors econòmics dels municipis

(17/07/2021)

3.453 negocis s’han beneficiat dels ajuts que atorguen conjuntament Govern, Consell i ajuntaments i que continuen oberts a ajutsmallorca.com

El Consell de Mallorca, a través de la Fundació Mallorca Turisme, ha abonat avui 841.000 euros als sectors econòmics de Palma (772.000 euros), Manacor (26.500), sa Pobla (15.000), Maria de la Salut (12.500) Lloseta (9.000) i Búger (3.000), corresponents a les ajudes directes convocades gràcies a l’aportació de la institució insular, els ajuntaments i el Govern balear per contribuir a pal·liar les conseqüències de les restriccions per mor de la covid-19 en en el teixit empresarial local (restauració, comerç, transport, cultura, oci i altres sectors afectats). 

En total, la Fundació tramita els ajuts directes per als sectors econòmics de 22 municipis de l’illa: Palma, sa Pobla, Sencelles, Banyalbufar, Sant Joan, Muro, Campos, Mancor, Felanitx, Campanet, Valldemossa, Capdepera, Puigpunyent, Alcúdia, Porreres, Búger, Sant Llorenç, Maria de la Salut, Manacor, Lloseta, Estellencs i Binissalem. Des del passat mes de maig s’han fet pagaments a 21 dels municipis, i ja s’han abonat 6.266.700 euros entre 3.453 beneficiaris. 

Les convocatòries dels 22 municipis sumen un total de 15.584.053,34 euros, en què 4 milions són per als negocis alcudiencs i 7,67 per als de Palma. Precisament, a Alcúdia les ajudes ja han beneficiat 557 empreses o autònoms, i a Palma 1.634. 

Les sol·licituds d’aquests ajuts es poden continuar fent a través de www.ajutsmallorca.com

El pressupost de totes aquestes ajudes prové del fons comú del Consell, del Govern balear i dels ajuntaments, al qual cada institució hi aporta la mateixa part proporcional (un 33 %), a excepció dels casos de Palma, Alcúdia, Sant Llorenç i Lloseta, on els ajuntaments han fet una aportació superior per als seus sectors econòmics. El Consell, a través de la Direcció Insular de Desenvolupament Local, ha redactat les convocatòria, mentre que la Fundació Mallorca Turisme tramita i atorga les ajudes de manera àgil.