Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca iniciarà la campanya “Mallorca té nom de dona” pel 8 de març

El Consell de Mallorca iniciarà la campanya “Mallorca té nom de dona” pel 8 de març

(23/02/2016)

El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, amb la directora insular d’Igualtat, Nina Parrón han presentat les activitats organitzades pel Consell de Mallorca dirigides a públic de totes les edats i interessos en commemoració del Dia Internacional de la Dona i la Campanya “Mallorca té nom de dona”.

Tots els departaments del Consell s’hi han involucrat d’alguna manera, i es duran a terme iniciatives des de diversos departaments com Participació Ciutadana i Presidència, Medi Ambient i Cultura. “El 8 de març és una data important que no ha de passar desapercebuda, i més en una època on les violències masclistes malauradament estan presents als diaris dia si i dia també. No és per discriminació positiva que les dones tenen un dia internacional, sinó perquè mereixen l’atenció de les institucions en molts fronts, i està clar que no sols ha de ser el 8 de març que hem de ser-ne conscients, però de moment és necessari seguir-ho recordant. És per aquest motiu el Consell posa el focus en la Igualtat, dins la conselleria de Presidència, perquè creiem en la necessitat de la presència de la dona en tots els àmbits. “ Ha declarat Jurado.

Activitats previstes:

- Dia 7 de març 19h a Sa Congregació (Sa Pobla): Concert “Crits de resistència” La rebel·lia de les dones a les cançons i romancers.

- Dia 9 de març a les 19h al Teatre Principal (Palma): Presentació del Pla d’Igualtat del Consell de Mallorca.

- Dia 10 de març a les 19h al CineCiutat (Palma): Projecció del documental “L’arxiduc i la pagesa” sobre Catalina Homar.

- Dia 12 de març a les 12.30h a la Finca pública Son Moragues (Valldemossa): Inauguració de la ruta de senderisme Catalina Homar

 

Dins de la mateixa línia i formant part de les activitats del 8 de març, també es llença la Campanya “Mallorca té nom de dona”, amb l’objectiu de rescatar de l’oblit a moltes dones que han aportat moltíssim a la historia de l’illa, i que mai han estat reconegudes com es degut. “Només per donar un exemple, basta mirar el nom del carrer on viviu, o de les avingudes, places o biblioteques que normalment transiteu, quants d’ells tenen el nom d’una dona, que no sigui una santa o una beata?” Ha assegurat Jurado quan ha volgut destacar la importància de ser conscients de la necessitat de fer més presents a dones com Catalina Homar, Aurora Picornell, George Sand, Emília Sureda, Dorothea Bate, entre altres. 

Nina Parrón, directora insular d’Igualtat, ha donat suport a aquestes paraules amb un estudi de més de 15 pobles de Mallorca on les dades parlen per si soles.  “Felanitx té 87 carrers, només 11 són dedicats a dones i de les quals 10 son religioses. Campos 37 carrers, 5 d’ells amb nom de dones i d’aquests 5, 3 són de religioses. O si mirem poblacions més grans com Inca amb 123 només 11 són de dones i només 1 dona no pertany al món religiós. I així podria continuar per tota l’illa.”

Per aquest motiu no sols s’implica el Consell de Mallorca en aquesta campanya, sinó també ajuntaments i la ciutadania que també se la farà partícip amb la proposició de figures femenines que van nàixer a Mallorca o que han fet aportacions importants a la nostra societat per tal de poder dedicar-los un espai públic o un monument.