Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca inicia les obres per construir dues rotondes a la zona de la urbanització de Cas Miot, a Marratxí

El Consell de Mallorca inicia les obres per construir dues rotondes a la zona de la urbanització de Cas Miot, a Marratxí

(16/06/2015)

Aquestes obres de la Direcció Insular de Carreteres incrementaran la seguretat de les interseccions amb la carretera vella d’Inca

El Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular de Carreteres, ha iniciat les obres per fer dues rotondes a la zona de les urbanitzacions del Pont d’Inca Nou i Cas Miot, de Marratxí. En concret, les rotondes es construeixen a les interseccions de la carretera vella d’Inca (Ma-13A) amb els carrers Alfàbia i Cas Miot per incrementar la seguretat dels accessos.

 

El projecte preveu també crear una vorera per al pas de vianants en un dels costats, per la qual cosa el nou traçat de la carretera es desplaçarà respecte de la que hi ha una distància aproximada d’1,50 metres. L'amplària dels carrils serà de 3,20 metres i el del voral, només al costat dret en sentit Palma–Inca, de 2 metres. Així mateix, el diàmetre interior de les rotondes serà de 25 metres i l’amplària de la vorera per a vianants d’1,50 només també en el costat esquerre en sentit Palma-Inca.

 

Els primers treballs es duen a terme als terrenys expropiats d’Aena a l’aeròdrom de Son Bonet. En aquests terrenys, s’han de fer diverses feines per netejar-los de vegetació, esbucar alguns murs, voreres i vorades, retirar el reixat de tancament i desmuntar bàculs d’enllumenat.

 

El pressupost d’aquestes obres és de 643. 509,65 euros. En anteriors actuacions per millorar les interseccions de la carretera vella d’Inca amb els accessos a les urbanitzacions de Marratxí, es varen fer unes altres rotondes a Son Bonet i Cas Capità.

 

L’execució de les obres farà necessari tancar un carril amb trànsit alternatiu. La Direcció Insular de Carreteres demana disculpes per les molèsties que puguin ocasionar aquestes obres.