Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca inicia el període per a la sol·licitud de les subvencions de llibres i fonogrames en català

El Consell de Mallorca inicia el període per a la sol·licitud de les subvencions de llibres i fonogrames en català

(20/03/2019)

La Direcció Insular de Política Lingüística com cada any ha publicat al BOIB la subvenció de minimis a llibres i fonogrames editats en català, i aposta pels formats digitals.

La Direcció Insular de Política Lingüística ja ha obert el termini per presentar sol·licituds a les subvencions de llibres i fonogrames en català, que romandrà obert fins al 12 d’abril de 2019. Les principals novetats respecte de 2018 consisteixen en la valoració per primera vegada dels suports digitals.

 

El Consell de Mallorca aposta enguany per la diversificació de les formes d’accés tant a la lectura com a la música en català, perquè sigui més present en plataformes digitals. Per això, enguany obtindran més puntuació els llibres i discs que a part del suport físic també tinguin un suport digital. L’objectiu d’aquests ajuts de minimis continua sent augmentar el coneixement i la presència social de la llengua catalana, alhora que es dona suport al manteniment de la indústria editorial i discogràfica en la llengua pròpia de Mallorca.

 

Poden optar a aquestes subvencions les obres editades entre el 2 de setembre de 2018 i l’1 de juny de 2019 que tinguin un tiratge mínim de 300 exemplars i que siguin primeres edicions o reedicions, en aquest darrer cas hauran de ser de títols publicats fa més de quinze anys. En el cas dels llibres també han de tenir 50 pàgines com a mínim, excepte si són llibres infantils.

 

Per a la concessió dels ajuts a les editorials i discogràfiques, el Consell valorarà la qualitat i l’interès de l’obra, la qualitat editorial o fonogràfica, el seu caràcter innovador, el preu de venda, la trajectòria de l’autor així com la de l’editorial o la discogràfica. Les bases completes de les subvencions es poden consultar en el BOIB de 16 de març de 2019.