Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca compleix amb el 0,7% i incrementa el 2022 l'aportació al Fons Mallorquí de Cooperació que arriba l'1 milió 280.000 euros

El Consell de Mallorca compleix amb el 0,7% i incrementa el 2022 l'aportació al Fons Mallorquí de Cooperació que arriba l'1 milió 280.000 euros

(18/03/2022)

El conseller de Presidència, Javier de Juan destaca que "en temps de dificultat la institució insular referma el seu compromís amb qui més ho necessita"

El conseller de Presidència, Javier de Juan ha participat aquest divendres a l'assemblea general del Fons Mallorquí de Cooperació i ha aprofitat per agrair a l'entitat la feina que fa "per promoure la cooperació internacional dels municipis de Mallorca". A la vegada, ha destacat que tal com ha fet el Consell amb la pandèmia i amb la crisi econòmica conseqüència de la sanitària, "en temps de dificultat la institució insular referma el seu compromís amb qui més ho necessita".

D'altra banda, el conseller ha explicat que el Consell compleix amb el compromís de destinar el 0,7% a projectes de cooperació al desenvolupament i recorda la necessitat d'universalitzar els valors de la solidaritat, la col·laboració i la de crear xarxa per construir de forma conjunta un món més just. El conseller també ha remarcat l'augment de l'aportació del Consell de Mallorca el 2022 que arriba a l'1 milió 280.000 mil euros. El que significa un increment de 80.000 mil euros en relació amb l'any 2021.

A l’assemblea ordinària del Fons Mallorquí de Cooperació han participat a més del conseller de Juan i regidors i regidores dels ajuntaments de Mallorca, batlesses com la d’Esporles, Maria Ramon i batles com el de Calvià, Alfonso Rodríguez, ajuntament on s'ha celebrat l'assemblea. Aquest divendres la gerent del Fons Catalina Socies ha explicat la memòria d’activitats de l’any 2021, i l’execució pressupostària de l'any passat. També s’ha informat del pla anual del 2022 i s’ha presentat projectes municipalistes, relacionats amb la Mediterrània i d’emergència, i també projectes propis i d’educació a la ciutadania.

El Fons Mallorquí de Cooperació és una entitat sense ànim de lucre de la qual en són socis els 53 ajuntaments de Mallorca, les mancomunitats del Pla i el Raiguer, el Consell de Mallorca, el Govern i la Universitat de les Illes Balears (UIB). El càrrec de la vicepresidència del Fons Mallorquí de Solidaritat l'ocupa el conseller de Presidència del Consell de Mallorca, Javier de Juan.