Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca i la UIB donen a conèixer les entitats de voluntariat amb una exposició itinerant

El Consell de Mallorca i la UIB donen a conèixer les entitats de voluntariat amb una exposició itinerant

(09/02/2022)

L’edifici Ramon Llull de la Universitat de les Illes Balears (UIB) acull aquest mes de febrer l’exposició del Consell de Mallorca «Es necessiten motius per ajudar?», dedicada a les principals entitats de voluntariat presents a l’illa. La mostra pretén donar-les a conèixer entre la ciutadania, en aquest cas, l’alumnat i personal universitari, i fomentar l’acció voluntària.

A banda dels plafons informatius, també s’ha instal·lat un «Voluntímetre», que convida a la participació per avaluar la salut del voluntariat a la societat mallorquina.
La Direcció Insular de Participació i Joventut va preparar l’exposició itinerant «Es necessiten motius per ajudar?» amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat el passat 5 de desembre, amb la intenció que pogués recórrer altres espais públics de Mallorca durant el 2022. L’edifici Ramon Rull és la primera aturada d’aquest recorregut, que continuarà al mes de març a l’edifici G. M de Jovellanos del campus de la Universitat, per a finalitzar a l’edifici de Sa Riera a Palma durant el mes d’abril.

Les 18 entitats presents a la mostra són la Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears (PLAVIB), Fundación ALDABA, AMADIBA, Aproscom Fundació, Club Esportiu Blau, Fundación Tutelar Cian, Creu Roja, Fundación Dentistas Sobre Ruedas, EducaClown, GOB Mallorca, INéDITHOS, Fundació Mallorca Integra, Associació de Voluntaris de CaixaBank, Mater, ONCE, Projecte Home Balears, Federació PREDIF Illes Balears, Fundació RANA, Projecte Naüm, Espiral i Sant Joan de Déu. 

El Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular de Participació i Voluntariat, ha organitzat actuacions com aquesta en el marc del Pla Insular del Voluntariat de Mallorca (2021-2026), que té com a un dels eixos principals incentivar mesures a favor de la promoció i difusió de l’acció voluntària entre la ciutadania.

Precisament, el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i el director de Participació i Joventut, Àlex Segura, s’han reunit aquesta setmana amb el vicerector de Planificació Estratègica, Internacionalització i Cooperació de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Marcos Nadal, i la coordinadora de l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat, Ruth Escribano, amb l’objectiu de conèixer la tasca que realitza cada institució per promocionar l’acció voluntària.