Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca i la Cambra de Comerç han repartit 685.300 euros entre autònoms i microempreses per cobrir les despeses fetes en material contra la covid

El Consell de Mallorca i la Cambra de Comerç han repartit 685.300 euros entre autònoms i microempreses per cobrir les despeses fetes en material contra la covid

(01/06/2021)

El Consell de Mallorca i la Cambra de Comerç han col·laborat durant 2020 i 2021 en el repartiment d’ajudes per a treballadors autònoms i petites empreses de fins a cinc treballadors per subvencionar-los les despeses fetes per adaptar els seus negocis a les mesures sanitàries contra la covid. 

Són ajudes posades en marxa ja al maig de l’any passat, just quan molts establiments reobrien, per ajudar-los a cobrir les despeses en material sanitari i higiènic, equips de protecció individual i senyalització, i per adaptar els negocis als canvis provocats per la covid-19. Va ser una de les primeres mesures del Pla de Reactivació Econòmica i Social de Mallorca, «Mallorca Reacciona».

Tal com explica el conseller de Promoció Econòmica, Jaume Alzamora, «hem estat al costat dels sectors econòmics des del principi perquè poguessin cobrir les despeses en material sanitari i així oferir garanties de seguretat per a la seva clientela. Així mateix, ha estat una convocatòria que ha contribuït a la digitalització d’alguns processos del teixit empresarial, i s’han complementat amb altres mesures i ajudes directes a establiments i negocis locals».

En total, el Consell ha abonat 685.300 euros a 1.000 autònoms i pimes, que la Cambra de Comerç s’ha encarregat de gestionar gràcies a un conveni de col·laboració amb la institució insular.

En aquest sentit, Antoni Mercant, president de la Cambra de Comerç de Mallorca, afirma: «La gestió d'aquesta línia d'ajudes impulsada des del Consell de Mallorca ha estat per a nosaltres un repte i un exemple del que és la col·laboració publicoprivada en moments tan difícils com els que vivim. Les empreses han pogut accedir amb rapidesa a uns fons econòmics que s'han demostrat necessaris per a poder recuperar part de la inversió sobrevinguda en el compliment de les mesures de prevenció de la covid-19».

S’han resolt 1.000 expedients favorables –d’un total de 1.155 sol·licituds-, que han tengut un import mitjà de 685,32 euros. Majoritàriament han servit per cobrir despeses en mascaretes, gel i mampares, així com per adquirir ordinadors, cosa que permetia adaptar l’activitat del negoci als hàbits nous de consum (teletreball, aplicacions de control de capacitat, programes de gestió de clientela...).

Els sectors que han realitzat més sol·licituds han estat restauració, perruqueries o centres de bellesa i comerç. També destaquen les farmàcies, els tallers mecànics i les clíniques odontològiques. Pel que fa a repartiment per municipis, Palma és on més ajudes s’han atorgat (447), mentre que Manacor (84), Calvià (52) i Capdepera (51) destaquen a la part forana.

NOMBRE DE SOL·LICITUDS PER MUNICIPI

Palma

447

Manacor

84

Calvià

52

Capdepera

51

Marratxí

47

Artà

38

Andratx

36

Llucmajor

35

Inca

34

Son Servera

24

Pollença

22

Felanitx

21

Campos

20

Santanyí

20

Alcúdia

18

Sant Llorenç

14

Algaida

11

Sóller

11

Binissalem

8

Lloseta

8

Santa Margalida

8

Santa Maria

8

Muro

7

Sa Pobla

7

Bunyola

6

Sineu

6

Valldemossa

6

Esporles

5

Porreres

5

Selva

5

Alaró

4

Petra

4

Consell

3

Montuïri

3

Llubí

2

Santa Eugènia

2

Sencelles

2

Búger

1

Campanet

1

Deià

1

Escorca

1

Fornalutx

1

Mancor de la Vall

1

Maria de la Salut

1

Sant Joan

1

Vilafranca de Bonany

1

 

Quant a la gestió dels expedients, la Cambra n’ha resolt favorablement 406 de manera directa, mentre que ha fet uns 590 requeriments que, en un 93%, s’han subsanat a la primera.

L’objectiu d’aquesta convocatòria era donar suport al teixit productiu de Mallorca, constituït en gran mesura per autònoms i petites empreses, protegir-lo i ajudar-lo a minvar l’impacte econòmic derivat de l’estat d’alarma i de la crisi ocasionada per la covid-19. 

Cal recordar que, a banda d’aquestes subvencions, el Consell ha atorgat altres 22,6 milions d’euros en ajudes directes als diferents sectors econòmics (amb cofinançament del Govern) i actualment se n’estan concedint altres 22,5 a través dels ajuntaments (amb cofinançament del Govern i dels consistoris).