Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma s’integren en la Mallorca Convention Bureau

El Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma s’integren en la Mallorca Convention Bureau

(12/01/2023)

La incorporació de les institucions converteix la Mallorca Convention Bureau en una entitat publicoprivada

El Consell de Mallorca, a través de la Fundació Mallorca Turisme, i l’Ajuntament de Palma, a través de la Fundació Turisme Palma 365, s’incorporen a la Mallorca Convention Bureau (MCB), l’oficina de congressos més antiga d’Espanya amb 4 dècades d’existència i l’única que fins al moment no tenia participació pública. Aquesta adhesió suposa que el Consell de Mallorca formarà part de la directiva de l’entitat a través del president de la Fundació Mallorca Turisme i conseller insular de Turisme.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; el batle de Palma, José Hila, i el president de la Mallorca Convention Bureau, Ramon Vidal, han participat a la presentació d’aquesta nova etapa de l’MCB, que implica un reforç de l’estratègia de desenvolupament d’un sector especialment emergent a Mallorca, el MICE. Amb la incorporació d’entitats públiques a aquesta associació es volen unir esforços per continuar avançant en un tipus de producte que, a més de generar activitat en la xarxa turística (allotjament, oferta complementària, etc.), també impulsa teixit productiu nou.

Així mateix, també ha assistit a la presentació la presidenta de la FEHM, Maria Frontera, en representació de la Cambra de Comerç, entitat que també s’incorpora a la Mallorca Convention Bureau a partir d’aquesta darrera modificació d’estatuts.

La presidenta Cladera ha apuntat que «la participació del Consell i de l’Ajuntament farà que la Mallorca Convention Bureau, entitat de referència en turisme de congressos, passi a ser una entitat publicoprivada. Una aliança que permet desenvolupar de manera conjunta i més potent tota l’estratègia de MICE a Mallorca. Estratègia que dirigim a consolidar l’illa com a destinació de qualitat, durant tot l’any, amb una oferta diversificada i moderna».

En aquest sentit, s’ha destacat la capacitat transformadora que el MICE suposa, ja que impulsa altres indústries que, a la vegada, poden contribuir a un desenvolupament sostenible del territori mitjançant l’aplicació d’estratègia conjunta; la diversificació de la indústria i de l’economia, i la importació d’indústries noves vinculades a sectors que poden resultar especialment dinamitzadors per a la xarxa econòmica de Mallorca, com ara la recerca, les noves tecnologies o l’educació, entre d’altres.

En aquesta presentació, s’ha destacat també que, amb aquesta estructura nova més participativa, hi ha representada la totalitat de la cadena de valor turística i econòmica de l’illa, i es dona continuïtat a la feina que tant la iniciativa pública com la privada, cadascun des de la seva àrea d’incidència, han duit a terme al llarg de les darrers dècades.

Mallorca s’ha consolidat com una destinació MICE gràcies a la seva proposta basada en l’experiència, la professionalitat, la seguretat, la qualitat de les infraestructures i la seva oferta excel·lent d’allotjament. A les més de 300 instal·lacions específicament preparades per a MICE, l’illa compta amb altres infraestructures i entitats que li han concedit un reconeixement internacional, com ara el Parc Empresarial de Biotecnologia i Biomedicina (ParcBit), la Universitat de les Illes Balears i tres escoles de recerca combinades de reconegut prestigi a Europa: IMEDEA, IFISIC i INAGEA.

Vídeos

rdp