Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca i l’ajuntament de Capdepera inauguren el bust de Dorothea Bate

El Consell de Mallorca i l’ajuntament de Capdepera inauguren el bust de Dorothea Bate

(16/12/2018)

La plaça de l’Orient de Capdepera acollirà a partir d’ara el bust de Dorothea Bate. Una iniciativa de la direcció insular d’Igualtat del Consell de Mallorca i amb la col·laboració de l’ajuntament de Capdepera per recuperar de l’oblit dones que han deixat empremta a la nostra illa.

Dorothea Bate, paleontòloga gal·lesa que descobrí el Myotragus balearicus, és la protagonista de la campanya «Mallorca té nom de dona». La dona-cova, ha estat el títol que li ha donat l’escultora mallorquina, Laura Hedrosa, al bust de Dorothea. Una escultura que amaga un secret a les seves espatlles i qui la vagi a visitar podrà descobrir.

A la inauguració han assistit Jesús Jurado, vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència; Nina Parrón, directora insular d’Igualtat, Rafel Fernández Batle de Capdepera; Pere Terrasa, Regidor Benestar Social, l’escultora Laura Hedrosa i Mar representant del acabat de crear col·lectiu de Dones de Capdepera.¿

Des de fa tres anys, «Mallorca té nom de dona» és una campanya que no sols ha recuperat noms com Catalina Homar, Clara Hammerl, Margarita Jofre, Dorothea Bate o col·lectius com les sabateres d’Inca o les gabellines, sinó que també ha potenciat el debat sobre la presència o situació de les dones en l’educació, la ciència, l’emprenedoria econòmica o en matèria d’atenció social.