Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca i l'Ajuntament d'Inca signen el conveni de cessió de la residència Miquel Mir

El Consell de Mallorca i l'Ajuntament d'Inca signen el conveni de cessió de la residència Miquel Mir

(27/08/2018)

El president del Consell, Miquel Ensenyat i el batle del municipi, Virgilio Moreno han ratificat l'acord mitjançat el qual la residència passa a ser de titularitat insular

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat s'ha desplaçat avui fins a Inca per a signar el conveni amb el batle d'Inca, Virgilio Moreno, mitjançant el qual el Consell, assumeix la titularitat, la gestió i el servei de la Residència Miquel Mir.

El conveni, que s'ha aprovat en les respectives sessions plenàries de les dues institucions, estableix que l'Ajuntament d'Inca cedeix l'ús d'aquest espai, que s'haurà de destinar a l'atenció assistencial, durant cinquanta anys, mentre que el Consell de Mallorca, a través de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), es compromet a assumir la gestió del centre i el servei, així com dels llocs de treball i els mitjans materials adscrits a la residència.

A més, el Consell de Mallorca es compromet a presentar el projecte de reforma integral de la residència, per tal d'adaptar-la a la normativa actual. Posteriorment es presentarà el projecte de gestió sociosanitària del centre. Està previst que un cop acabada la reforma la residència Miquel Mir aculli places de residència per a persones dependents; persones amb necessitats d'atenció sociosanitària i un servei de centre de dia. Mentre es duguin a terme les obres de reforma, els residents seran traslladats a la Llar d'Ancians de Palma.

El president del Consell, Miquel Ensenyat ha destacat que "amb la signatura d'aquest conveni es tanca un procés que ha aconseguit dur a bon port un acord històric que suposa una clara aposta pels serveis públics, així com per la descentralització d'aquests serveis".

A més del president del Consell i del batle d'Inca, l'acte de signatura del conveni ha comptat també amb la presència de la consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'IMAS, Margalida Puigserver; el vicepresident de l'IMAS, Javier de Juan i el regidor delegat de la residència Miquel Mir Antelm Ferretjans.