Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca fa costat als petits cellers vinícoles en la celebració de la XV Nit del Vi

El Consell de Mallorca fa costat als petits cellers vinícoles en la celebració de la XV Nit del Vi

(22/04/2022)

La presidenta Cladera i el conseller Alzamora assisteixen a la mostra celebrada a la Misericòrdia, amb la presència de 31 bodeguers de Mallorca.

El pati de la Misericòrdia ha acollit la celebració de la quinzena edició de la Nit del Vi dels Petits Cellers de Mallorca. Una vetllada que ha comptat amb la presència de la presidenta del Consell de Mallorca, catalina Cladera, i del conseller de promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora. També hi ha estat present el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra.

El ja tradicional acte s’ha celebrat gràcies a la col·laboració del Consell de Mallorca i de PIMECO, i suposa la principal mostra de la feina vinícola dels cellers amb producció limitada a Mallorca. Petits Cellers aplega 45 bodegues de Mallorca, 31 de les quals han estat presents amb els seus  productes a l’edició de la Nit del Vi d’enguany.

Cladera ha destacat el «vigor i la qualitat dels vins dels petits cellers», que es poden fer lloc al mercat precisament trobant productes diferencials respecte els que presenten bodegues més grans. A més, la presidenta del Consell ha destacat que el conreu de la vinya suposa un doble factor a tenir en compte, per la importància de «fer rendible les activitats lligades al sector primari», i per l’acte de sobirania alimentària de consumir i promocionar productes de kilòmetre zero. Un producte de proximitat que s’ha demostrat estratègic després dels problemes d’abastiment en la recent crisi del transport per les aturades del sector, com en el moment més àlgid de la pandèmia, per les dificultats afegides plantejades per la insularitat.

El conseller Alzamora també ha destacat la feina de «suport i promoció» que el Consell de Mallorca fa del vi de l’illa, tant en subvencions directes al sector, com per la tasca que es fa a través de la difusió del producte pels canals turístics, per arribar a potencials clients que cerquen en la gastronomia un valor afegit diferencial en la seva visita a Mallorca.

La Nit del Vi dels Petits Cellers ha premiat l’establiment que ha mostrat un major nombre de vins de Mallorca en la seva carta, una distinció que ha correspost al restaurant Mare Nostrum de sa Pobla, els responsables del qual han rebut el guardó de mans de la presidenta Cladera. Aquest establiment compta amb una carta integrada en exclusiva per vins fets a Mallorca, més de 70 referències diferents, en la seva carta. Un premi que visualitza la importància estratègica de que els restauradors de l’illa puguin oferir en les seves cartes productes de la terra, per donar visibilitat i projecció al vi de proximitat.

La celebració de l’edició d’enguany de la Nit del Vi ha comptat amb un vessant humanitari, ja que els 15 euros de l’entrada per a les persones que han accedit a provar els diferents vins, s’han destinat de manera íntegra a l’ONG Hope Mallorca, creada precisament durant la pandèmia per ajudar les persones que més dificultats tenen per poder omplir la cistella de la compra.