Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca duplica la inversió i destina més d’1,6 milions a la tercera convocatòria de la línia d’ajuts per a projectes empresarials transformadors liderats per dones

El Consell de Mallorca duplica la inversió i destina més d’1,6 milions a la tercera convocatòria de la línia d’ajuts per a projectes empresarials transformadors liderats per dones

(20/09/2022)

La presidenta Cladera ha remarcat que aquesta iniciativa ha estat un èxit i ha vengut per quedar-se.

Aquest dimarts la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera ha presentat la tercera convocatòria de la línia d’ajuts per a projectes liderats per dones que contribueixen a la transformació del model econòmic i social, i que produeixin canvis positius i de sostenibilitat en benefici de les persones.

A la primera convocatòria el Consell va destina 700.000 euros i a la segona 833.000 euros. En aquesta convocatòria, el Consell demostra el seu compromís amb aquesta iniciativa i destina 1,6 milions. En total més de 3 milions d’euros destinats a les tres convocatòries.

«Estem especialment orgulloses d’aquest projecte pioner a l’Estat espanyol que va sorgir en el moment de més necessitat durant la crisis econòmica causada por la pandèmia i ha estat un èxit que ha vingut que per quedar-se. Tots els projectes als quals hem donat suport continuen endavant i tenim molt clar que cal seguir apostant per les dones emprenedores i amb més força», ha assenyalat Cladera. 

La presidenta ha fet aquestes declaracions a les Jornades divulgatives sobre les noves subvencions per a projectes empresarials liderats per dones que ha tengut lloc aquest dimarts a Esment a l’Escola Professional Esment, de Palma a la qual han assistit més de 70 dones. Entre les assistents hi havia dones que han estat beneficiàries d’aquestes ajudes que han explicat els seus projectes i també personal del Consell per atendre dubtes i fer aclariments. Es tracta de la primera ronda de jornades que es durà a terme als municipis amb l’objectiu que pugui arribar a tots els racons de Mallorca.

«La crisi té cara de dona. Som les que més patim en situació de crisi econòmica i les que més dificultats tenim per emprendre. Però també som la cara de la recuperació», ha remarcat la presidenta del Consell.

Cladera també ha destacat que aquesta iniciativa és també un exemple de com els projectes que prioritzen beneficiar la comunitat per sobre del rèdit econòmic no només són necessaris, sinó que són projectes d’èxit.

Els projectes que han sortit endavant són diversos: des d’un taller de costura i marca de roba sostenible, passant per una clínica veterinària, una escola artesana, a una empresa que ofereix cerimònies laiques, establiments que combinen la restauració amb l’art, i moltíssims projectes més.

A partir d’aquest dijous 22 de setembre es preveu les ajudes del Conseller sortiran publicades al BOIB. El conseller de presidència Javier de Juan ha explicat que «les ajudes del Consell permeten accés a un finançament en condicions que seria impossible aconseguir per altres vies». El programa destina ajuts de 10.000 a 100.000 €. Un 60% són d’ajuts reemborsables a interès zero i un 40% d’ajuts no reemborsable.

A la convocatòria hi poden accedir projectes presentats per dones emprenedores autònomes o organitzacions empresarials fundades o liderades per dones. En el cas de tractar-se d’una empresa amb personal en plantilla, aquesta ha d'estar formada com a mínim per un 60% de dones. De Juan també ha destacat que «tot el procés inclou un servei de mentoring o d’acompanyament per part del Consell de Mallorca. 

«Compartim la il·lusió que les dones que es llancen a fer projectes transformadors perquè tenim la mateixa vocació de millorar la vida de la gent i sabem que la força de les dones té un poder de transformació en positiu que aporta a tota la societat», ha assegurat el conseller de Presidència.