Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca disposa dels doblers necessaris per tirar endavant les obres de carreteres que estan en execució

El Consell de Mallorca disposa dels doblers necessaris per tirar endavant les obres de carreteres que estan en execució

(26/01/2019)

El Departament d'Economia i Hisenda del Consell de Mallorca vol manifestar que la institució insular disposa dels doblers necessaris per tirar endavant les obres en matèria de carreteres que estan en execució. 

El Consell té un Conveni de carreteres per valor de 420 milions d'euros, dels quals fins a 31 de desembre de 2011 es varen rebre 196 milions. D’aquests 196, s'han gastat i justificat a Madrid més de 130 milions d'euros. Actualment, queden 60 milions per justificar, bàsicament, les obres que en aquests moments estan en execució, com per exemple: el desdoblament de Llucmajor-Campos, el tram II de la via connectora, la variant d'Algaida o el projecte d'accés a Lloseta. El Conveni de carreteres és plenament vigent i garanteix el finançament de les obres que es contemplen en els annexos d'aquest. 

Una obra no es pot iniciar si no es té el crèdit necessari. Amb tot, hauria estat impossible adjudicar les obres i, de fet, ja s’han començat a pagar les certificacions. El criteri del Ministeri de Foment des del 2012 no és avançar els doblers de les obres amb bestretes a compte del Conveni, sinó pagar per cada certificació presentada. 

El conseller d'Economia, Cosme Bonet, assegura que «els comptes de la institució estan més sanejats que mai i una bona mostra és que el Consell té el nivell d’endeutament més baix de la història, i finalitzarà el 2019 amb una ràtio de deute bancari de l'1,41 %». A més, valora les informacions publicades aquest dissabte sobre els comptes en matèria d'infraestructures com «informacions totalment falses i sense cap mena de fonament i lògica».