Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca destinarà 3,7 milions d’euros a la reforma de la Llar d’Ancians i a la millora de la seguretat de l’autopista de Llevant i de la carretera Pollença-Lluc

El Consell de Mallorca destinarà 3,7 milions d’euros a la reforma de la Llar d’Ancians i a la millora de la seguretat de l’autopista de Llevant i de la carretera Pollença-Lluc

(10/02/2015)

La consellera d’Hisenda i Funció Pública, Margalida Roig, ha anunciat una modificació de crèdit del pressupost de 2015 que permetrà fer aquestes inversions

La consellera d’Hisenda i Funció Pública, Margalida Roig, ha anunciat avui en roda de premsa que el Consell de Mallorca disposarà de 3.759.900 euros extraordinaris al pressupost de 2015 que es destinaran a inversions en serveis socials i carreteres. Concretament, l’IMAS comptarà amb 2,7 milions d’euros, que destinarà a la reforma de la Llar d’Ancians, i el Departament d’Urbanisme i Territori, 1 milió d’euros, que invertirà en la millora de la seguretat de l’autopista de Llevant i de la carretera de Lluc a Pollença. 

 

Roig ha explicat que la mesura, que serà debatuda a la sessió plenària d’aquest dijous, ha estat possible perquè el Consell ha decidit acollir-se al Reial decret llei 17/2014, de mesures de sostenibilitat  financera de les comunitats autònomes i entitats locals, aprovat al darrer Consell de Ministres de 2014.

Aquesta norma permet que les entitats que es varen acollir als mecanismes de finançament per pagar el deute a proveïdors que va establir el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques l’any 2012 poden optar a no pagar durant l’any 2015 ni els interessos ni les quotes d’amortització dels préstecs i destinar aquests imports a inversió.

 

La consellera d’Hisenda ha recordat que, a l’inici d’aquesta legislatura, la institució tenia un deute de més de 58 milions d’euros amb proveïdors i que per fer-hi front es varen subscriure operacions de crèdit per valor de 28,7 milions d’euros per pagar les factures pendents derivades de contractes d’obra, serveis i subministraments. Els interessos i amortitzacions derivats d’aquests préstecs, que s’haurien de pagar enguany ascendeixen a 3,7 milions d’euros, que ara es podran destinar a inversions.  

 

La consellera de Benestar Social i presidenta de l'IMAS, Catalina Cirer, ha explicat que, amb la incorporació d'aquests més de 2,7M d'euros, l'IMAS continuarà amb la reforma del pavelló C de la Llar d'Ancians iniciada el 2014 i que també es reformarà el pavelló D de la mateixa residència. Aquestes obres permetran guanyar 120 places per atendre persones majors amb dependència i així reduir la llista d'espera, ha explicat Cirer.

El projecte preveu, a més de crear 72 habitacions, 40 banys i espais de menjador i sala de televisió per als usuaris, banys, vestidors i sales per al personal, de manera que la reforma de la llar suposarà una millora tant per als usuaris com per als treballadors del centre.

 

Per la seva banda, el conseller d’Urbanisme i territori, Mauricio Rovira, ha explicat que el milió d’euros per a inversions en carreteres es destinarà a dos projectes per incrementar la seguretat vial. Una de les actuacions consistirà en instal·lar una barrera metàl·lica a la mitjana a l’autopista de Llevant, al llarg de sis quilòmetres entre els enllaços de l’aeroport i Cala Blava.

Aquesta barrera serveix per impedir que els vehicles que perden el control creuin la mitjana, invadint l’altra calçada i impactant amb altres vehicles. El projecte té un pressupost de 470.000 euros.

L’altre projecte preveu la renovació total de les barreres de seguretat de la carretera Ma 10, entre Pollença i Fornalutx. Seran substituïdes al llarg de 7,5 quilòmetres per altres de fusta i acer més d’acord amb l’entorn. En aquest sentit, Mauricio Rovira ha destacat la doble funció d’aquestes barreres «ambiental i de seguretat».

El conseller d’Urbanisme i Territori ha precisat que les licitacions dels projectes s’iniciaran a finals de febrer i la previsió és que abans de l’estiu les obres estiguin fetes.