Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca dedica una exposició al compositor Bonet de Sant Pere, «El duc del swing», que s’inaugurarà demà a la Misericòrdia

El Consell de Mallorca dedica una exposició al compositor Bonet de Sant Pere, «El duc del swing», que s’inaugurarà demà a la Misericòrdia

(14/05/2015)

La directora insular de Cultura, Catalina Sureda; Francesc Bonnín, cap d’Unitat de l’Arxiu del So i de la Imatge; Bartomeu Canyelles, comissari de l’exposició, i Pedro Bonet, fill del compositor, presenten la mostra que romandrà oberta fins al 10 de juliol

La directora insular de Cultura, Catalina Sureda, ha presentat avui l’exposició «Bonet de Sant Pere 1917-2002. El duc del swing», que s’inaugurarà demà divendres a la planta baixa del Centre Cultural La Misericòrdia, juntament amb Francesc Bonnín, cap d’Unitat de l’Arxiu del So i de la Imatge del Consell de Mallorca; Bartomeu Canyelles, comissari de l’exposició, i  Pedro Bonet, fill del compositor.

 

Catalina Sureda ha destacat  que es tracta d’una una mostra «que reivindica la figura de Bonet de Sant Pere. És una exposició molt exhaustiva en documentació i material, que descobreix facetes inèdites del músic». Sureda ha agraït a Pedro Bonet la cessió de part del llegat del músic per a l’exposició.

 

La mostra, ha explicat Francesc Bonnín, fa un recorregut per a la biografia musical de Bonet de Sant Pere a través del material de l’Arxiu del So i de la Imatge i de la fàmilia del músic. Al llarg de 13 panells s’explica la vida i obra de Bonet de Sant Pere, i també s’exponsen 32 fotografies de l’artista en diferents moments de la seva vida. Finalment, en unes vitrines, es podran contemplar objectes personals de Bonet de Sant Pere com instruments, discos de vinil o partitures.  

 

El comisari de l’exposició, Bartomeu Cañellas, ha posat de manifest la figura de Bonet de Sant Pere com «la d’un renovador del llenguatge musical de les Balears, destacant el seu rol com a pioner del jazz i el swing al nostre país».  «A la seva época era un miracle fer música. Va introduir el jazz, el swing i també música americana», ha afegit.

 

Finalment, el fill de Bonet de Sant Pere, Perdro Bonet, ha assenyalat que mai s’havia fet una exposició amb tant de detall. «M’agradaria que l’obra del meu pare es conegués». 

 

Bonet de Sant Pere fou un dels més grans intèrprets i compositors que ha donat la música popular a Mallorca. Amb una llarga i prolífica carrera, formà part de grups com Los Trashumantes o l’Orquestra Rovira abans de crear Bonet de San Pedro y los 7 de Palma, una de les formacions musicals més populars de la postguerra espanyola.És autor d’èxits com Raska-yú, Carita de Ángel, Bajo el cielo de Palma, Paisajes lindos tiene Mallorca, Yo le cuento a las estrellas, Cala d’Or, etc. Algunes de les seves cançons més representatives transmeteren una visió idíl·lica de Mallorca que, d’altra banda, serví per promoure el turisme nacional.

 

Desenvolupà la seva carrera a Palma, Barcelona i Madrid, actuant per tot arreu del territori nacional; però, a més, difongué la seva música pels escenaris de París, Londres, El Cairo, l’Havana i, sobretot, Tànger, on visqué quatre anys.

 

L’exposició s’inaugurarà demà, a les 19.30 hores, i romandrà oberta fins al pròxim 10 de juliol.