Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca convida Felanitx, Manacor i Santanyí a dir el seu parer sobre el traçat de la Ruta dels Fars

El Consell de Mallorca convida Felanitx, Manacor i Santanyí a dir el seu parer sobre el traçat de la Ruta dels Fars

(14/09/2022)

La vicepresidenta Ribot: «la Ruta dels Fars és una alternativa d’oci sostenible que ens proposa conèixer una Mallorca diferent»

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient, liderat per la consellera Aurora Ribot, ha iniciat la roda de presentacions per explicar la futura Ruta dels Fars a ajuntaments, clubs de muntanya i senderisme, associacions de lleure, ciutadania en general i a grups polítics. En concret, la trobada ha servit per explicar les etapes de la ruta que recorren els municipis de Manacor, Felanitx i Santanyí.

La Ruta dels Fars serà un itinerari senderista de 285,6 km, dividit en dotze etapes, que permetrà connectar a peu Capdepera amb Andratx. El traçat de la Ruta voreja les zones costaneres de llevant i migjorn, de la badia de Palma i del ponent de la serra de Tramuntana, i travessa nuclis urbans i turístics.

La trobada ha servit per explicar i detallar el recorregut i les característiques de les etapes següents:

  • Etapa 2: Cala Bona – Porto Cristo (13,74 km)
  • Etapa 3: Porto Cristo – Portocolom (27,03 km)
  • Etapa 4: Portocolom – Cala d’Or (14,55 km)
  • Etapa 5: Cala d’Or – Cala Figuera (16,70 km)
  • Etapa 6: Cala Figuera - Colònia de Sant Jordi (33,03 km)

L’objectiu del Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient és oferir una ruta senderista que asseguri la protecció i conservació dels recursos naturals, culturals i etnològics, i aquí radica la importància d’aquestes presentacions. Es convida la ciutadania a fer totes les aportacions que trobin oportunes per fer la ruta més segura, accessible i, sobretot, respectuosa amb el medi ambient.  Aquestes xerrades serveixen per informar i animar els ciutadans a participar-hi. El període d’exposició pública està obert fins dia 10 d’octubre.

La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha destacat que «treballam per tornar a la ciutadania el que sempre ha estat seu: els camins públics. La nostra voluntat és que la Ruta dels Fars sigui oberta, transparent i, sobretot, participativa i per això aquesta presentació serveix, d’una banda, per explicar el projecte global i com beneficiarà cada un dels municipis i, de l’altra, perquè tothom que ho vulgui hi pugui col·laborar».

«La Ruta dels Fars és una alternativa d’oci sostenible que proposa conèixer una Mallorca diferent, la que està més lligada a la mar. Al llarg de 280 km podrem descobrir bona part del patrimoni marítim de l’illa. La costa és una de les nostres senyes d’identitat i aquest camí ens permetrà connectar amb aquesta part de l’illa», ha afegit la consellera Ribot.

Després que el Ple del Consell de Mallorca aprovàs inicialment el Pla Especial d’Ordenació i de Protecció de la Ruta dels Fars el juliol passat, la tramitació contínua amb el període d’exposició pública, un espai perquè la societat pugui participar en la creació de la Ruta. En aquest enllaç podeu consultar tota la documentació disponible de la ruta: mapes, traçats, etapes, punts d’interès, etc. https://cloud3.conselldemallorca.net/index.php/s/M5RbcTcELeAJoti

A la reunió, que ha tengut lloc a la Casa de Cultura a Felanitx, han assistit més de 20 persones i, entre les quals, hi havia els batles de Manacor, Miquel Oliver, i de Felanitx, Jaume Montserrat, així com públic en general que s’ha acostat per saber més sobre el nou traçat senderista que proposa el Consell de Mallorca.

Pròximes presentacions

  • Presentació a Calvià de la Ruta de Calvià i Andratx: dimarts 20 a les 18.30 h, a l’auditori del casal de Peguera.
  • Presentació a Campos de la Ruta de ses Salines, Campos i Llucmajor: dimecres 28, a les 18.30 h, a l’edifici polivalent de Campos. (Pendent de confirmació, possible canvi de data)
  • Presentació a Palma, divendres 30, a les 18.30 h, al casal de l'Escorxador sala1.