Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca atorga 66.000 euros a l'Associació Mallorca Rural

El Consell de Mallorca atorga 66.000 euros a l'Associació Mallorca Rural

(13/12/2018)

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat, en sessió plenària, l'adjudicació d'una subvenció de 66.039,57 euros a l'Associació Mallorca Rural per assegurar que aquesta entitat pugui continuar duent a terme les seves activitats.

Els objectius del Consell de Mallorca són impulsar actuacions del Grup d'Acció Local per tal de gestionar subvencions i ajudes públiques destinades a fomentar l'àmbit rural de Mallorca. El president del Consell, Miquel Ensenyat, ha afirmat que "volem donar impuls socioeconòmic i ambiental a aquest sector, prioritzant línies que impliquin innovació i desenvolupament tecnològic".
Per la seva part, el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, ha destacat la importància d'"ajudar a totes les entitats que promoguin activitats beneficioses i sostenibles per a Mallorca".

L'Associació Mallorca Rural promou el desenvolupament sostenible respectant i tenint en compte l'estalvi energètic, les bones pràctiques, la salut dels consumidors i el respecte mediambiental. Tot això per dur a terme una activitat compatible i respectuosa amb el territori. La gestió d'aquesta entitat es basa en el programa LEADER (Liaison Entre Actions de Développement de l’Économie Rurale, que significa “vincles entre accions de desenvolupament de l'economia rural). Una iniciativa que va ser engegada per la Unió Europea com un programa pilot, experimental i destinat a l'àmbit rural.  L'objectiu principal és lluitar contra el despoblament del mitjà rural, a través de la diversificació de l'economia mitjançant la participació activa de la població interessada, de les empreses, de les associacions i de l'administració de les zones rurals beneficiàries. Aquesta participació és canalitzada per mitjà dels Grups d'Acció Local, que han estat els responsables del disseny i execució dels seus programes de desenvolupament rural.