Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca asfaltarà la carretera d’Inca a Sineu i construirà una rotonda a Costitx

El Consell de Mallorca asfaltarà la carretera d’Inca a Sineu i construirà una rotonda a Costitx

(31/01/2019)

El Departament de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca ha informat aquest dijous sobre el projecte de reforç del ferm a la carretera d’Inca a Sineu (Ma-3240), des del km 0,7 fins al km 12,15, i de la millora de la intersecció amb la carretera de Costitx (Ma-3241). 

En aquest punt, es construirà una rotonda nova, per donar solució a una petició històrica de la ciutadania. La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha anat aquest dijous a l’Ajuntament de Costitx per explicar al batle, Antoni Salas, i a tota la ciutadania present l’estat del pla de millora. 

En aquests moments, el projecte està pendent de licitació i es preveu que comenci l’obra durant els mesos pròxims, amb un termini d’execució de sis mesos. Pel que fa al cost de l’obra, serà d’1.698.081,83 euros.

Garrido ha detallat «que el projecte és en aquests moments a contractació i que la intenció és que al llarg d’aquest 2019 es puguin iniciar les obres». 

A l’acte també hi han assistit el director insular d’Infraestructures i Mobilitat, Joan Cifre, i el coordinador de carreteres, Miguel Ángel Sagrera. 

Rotonda
Pel que fa a la rotonda nova, el projecte inclou la millora de l’encreuament de Costitx amb el tancament de la semirotonda i la creació d’una rotonda central, ja que aquest punt té un índex elevat de sinistralitat. Entre les actuacions, destaquen l’ampliació de la rasant, per aportar més visibilitat a la intersecció, i la col·locació de 15 fanals de 10 metres d’alçada. El cost d’aquesta actuació és d’uns 400.000 euros, inclosos en els 16 milions del projecte. 

Durant les obres, i per minimitzar les possibles molèsties a les persones usuàries d’aquesta via, es garantirà el trànsit mitjançant un pas alternatiu.