Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca anima a participar en la VI Marató de Reciclatge Creatiu de Roba de Mallorca

El Consell de Mallorca anima a participar en la VI Marató de Reciclatge Creatiu de Roba de Mallorca

(14/09/2021)

La Fundació Deixalles, L’Escola d’Art Superior de Disseny de les Illes Balears i el departament de Sostenibilitat i Medi Ambient organitzen la iniciativa.

L’activitat, que tindrà lloc divendres 1 d’octubre al Centre Flassaders, consisteix en una marató de 9 hores de durada en la qual els participants han de dissenyar, amb imaginació i creativitat, peces de roba a partir únicament de roba procedent de la recollida selectiva.

En aquesta edició hi haurà 10 maniquins nous de talles diversos (entre les talles 38-40 i 46-48), que s’han pogut comprar gràcies a una subvenció de la Conselleria de Medi Ambient i Territori, amb l’objectiu de representar la diversitat de talles i morfologies que es donen en la realitat.

El director insular de Residus, Juan Carrasco ha insistit en la necessitat «de començar a canviar el xip i deixar d’associar la paraula residu a un problema i començar a relacionar-la amb una oportunitat. Anim a tothom que sigui creatiu a participar en la marató!».

«Per aquesta raó són tan importants aquestes activitats. La crisi climàtica ens obliga a reduir el nostre nivell de consum, que no era sostenible a nivell ambiental», ha afegit el director.

A més el nombre d’inscripcions s’ha reduït de 20 a 15, entre d’altres mesures per evitar la covid,  per poder assegurar la distància entre les persones que hi participin i que la marató sigui un espai segur.

A l’acte hi han participat la directora general de la Fundació Deixalles, Francesca Martí Llodrà; el director de l’Escola d’Art Superior de Disseny de les Illes Balears, Miquel Oliver Monserrat i el director insular de Residus del Consell de Mallorca, Juan Cruz Carrasco Villaverde.

Les bases i l’enllaç al formulari d’inscripció també es poden trobar a la pàgina web de la Fundació Deixalles: www.deixalles.org