Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca actualitza les mesures preventives de contenció del Covid-19

El Consell de Mallorca actualitza les mesures preventives de contenció del Covid-19

(13/03/2020)

La presidenta Catalina Cladera ha informat d'un nou paquet de mesures que s'ajusta al nou escenari de contenció reforçada a tot l'Estat i que s'afegeix a les mesures ja adoptades pel Consell

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acompanyada pels consellers i conselleres executius, ha informat que seguint les darreres indicacions acordades pel Govern, autonòmic i estatal, el Consell ha ajustat les mesures preventives al nou escenari de contenció reforçada. D’aquesta manera, el Consell actualitza les restriccions en relació esdeveniments, activitats i funcionament de centres, serveis i instal.lacions de la institució insular, que s’afegeixen a les mesures ja adoptades els darrers dies per afrontar la situació sanitària derivada del coronavirus.

«Són mesures per contenir l’extensió del virus, temporals i conjunturals, que anirem avaluant constantment», ha apuntat la presidenta. Cladera ha insistit en llençar un missatge de tranquil·litat i confiança, però també de responsabilitat individual com col.lectiva. «Perquè aquestes mesures funcionin, tots i cadascun de nosaltres hem d’assumir la nostra responsabilitat individual per evitar més contagis» ha dit. «Si tots actuam amb la màxima responsabilitat, serem més a prop de contenir el virus en les pròximes setmanes i estarem en condicions d’avançar la recuperació de la normalitat econòmica i social».

 

Mesures que afecten l’Institut Mallorquí d’Afers Socials i que s’afegeixen a les ja adoptades en els darrers dies:

 • Des d’avui romanen tancades les Llars Socioculturals per a gent gran i se suspenen les activitats de l’Equip de Vellesa i Família de l’IMAS (tallers de memòria, etc), així com els centres ocupacionals per a persones amb discapacitat.

 • A partir dilluns es tancaran els centres de dia per a gent gran i els centres de dia destinats a persones amb discapacitat. L’IMAS i les entitats del Tercer Sector garanteixen el seguiment de tots els usuaris, ja sigui de manera telefònica com presencial en els casos que es requereixi. Es recomana als ajuntaments que tanquin els seus centres.

 • S’ha suspès també la formació destinada a famílies d’acollida, ajornat la implantació del programa Activa’t destinat a usuaris de la xarxa d’inclusió social.

 • Es reforça la contractació del personal de l’IMAS

Aquestes mesures de l’IMAS s’afegeixen a les que ja es varen anunciar fa uns dies, com són les restriccions aplicades les residències (visita d’una sola persona per resident, sana i major de 15 anys, control d’entrades, formació en prevenció de riscos, etc), que s’apliquen als centres gestionats i concertats amb l’IMAS.

 • Els centres que gestiona la Direcció Insular de Promoció Sociocultural a Inca i Manacor, també ja ha suspès les activitats programades per a associacions de persones majors, i traslladat a les federacions i associacions de persones majors la petició de suspendre activitats i tallers a les seves seus o locals socials.

 • S’ha suspès la cita prèvia per sol.licitar la Targeta Gent Gran

 

Es garanteix el ple funcionament dels serveis que consideram essencials

 • Atenció a víctimes de violències masclistes. Es mantenen els serveis d’informació, atenció psicològica i qualsevol altre servei, ja sigui presencial com telefònic.

 • Bombers de Mallorca. Es garanteix la cobertura del servei amb les mesures preventives adients

 • Residus. Funcionament amb normalitat de les plantes de tractament i reciclatge de residus que depenen del Consell.

 • Se suspenen les visites escolars als centres ambientals

Amb relació al servei d’Inspecció Tècnica de Vehicles, es manté el servei obert, en atenció a les necessitats del servei de cita prèvia. Es garanteixen les mesures d’autoprotecció pel personal tècnic.

 

Mesures referides a espais culturals, el Consell tancarà els espais públics que són de la seva competència

 • Romandran tancats al públic i ajornaran les activitats i actuacions fins a nova ordre: Teatre Principal, la Biblioteca de Cultura Artesana, Biblioteca Lluís Alemany, Museu de Mallorca, Museu de Muro, Museu de la Mar de Sóller, Museu Krekovic, Capella de la Misericòrdia, Arxiu General, Arxiu del So i la Imatge, cases museu de la Fundació Mallorca Literària (Llorenç Villalonga a Binissalem, Pare Ginard a Sant Joan i Blai Bonet a Santanyí) i Museu de Pol.lèntia.

 • El tancament al públic es farà efectiu a partir de dissabte als centres que tenguin activitat el cap de setmana i, a la resta, a partir de dilluns.

 • Es recomana també als ajuntament que tanquin al públic les seves instal.lacions culturals

 

Mesures referides a la xarxa de refugis del Consell

 • La xarxa pública de refugis del Consell, demà es tanca al públic durant 15 dies. Ahir ja es va suspendre el servei de noves reserves.

 • Això suposa el tancament dels refugis de Sa Muleta, Som Amer, Tossals Verds, Coma d’en Vidal, Pont Romà i Can Boi.

 • Es restringeix l’accés a Sa Dragonera durant dues setmanes

 • Es tanquen els Jardins de Natzaret també dues setmanes

 

Competicions i esdeveniments esportius

 • Es tanquen les instal.lacions esportives de la nostra competència, que són les instal.lacions de Sant Ferran, Hipòdroms de Son Pardo i Manacor

 • Se suspenen les competicions a aquestes intal.lacions

 • Això s’afegeix a l’ajornament o suspensió de les activitats esportives organitzades per la Direcció Insular d’Esport, que inclouen competicions d’esport base i altres competicions i concentracions esportives.

 • Se suspenen les cites del servei de Medicina Esportiva

 

Activitats relacionades amb la Serra de Tramuntana

 • Se suspenen les Curses per la Serra i les activitats educatives del programa Aprenentatge Servei

 • Tancament al públic de la Finca Raixa

 • Se suspen el servei d’autocars per excursions d’estudiants a la Serra de Tramuntana

En relació a ajudes i convocatòries del Consell a ajuntaments i entitats; s’amplia un mes els termini per poder presentar la sol·licitud

Des dels diferents departaments del Consell de Mallorca s'ha estat en contacte amb els ajuntaments i la institució insular s'ha posat a la seva disposició, especialment, en informació i suport relacionat amb atenció a les persones, centres de dia o equipaments municipals, etc.

D'altra banda, la funció de servei públic del Consell de Mallorca queda garantida. La institució insular s’adapta a les noves circumstancies imposades per les mesures de contenció, que inclouen la preservació de les condicions laborals del personal del Consell en matèria de prevenció de riscos. Ja existeix un pla de mesures i recomanacions generals, seguint el procediment d’actuació del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, i es contemplen mesures d’adaptació i flexibilització laboral dels treballadors que tenguin cura de persones amb malaltia, menors o dependents.

Les mesures que afecten als ciutadans van encaminades a prioritzar l’atenció telefònica i la seu electrònica per tramitacions administratives amb el Consell, per evitar desplaçaments innecessaris a la població.

Els registres romandran oberts amb mesures d’autoprotecció per a ciutadans i treballadors per als casos que sigui estrictament necessari. En serveis d’atenció al públic, com tràmits urbanístics o altres no urgents es recomana que s’ajornin.

 

Vídeos

El Consell de Mallorca actualitza les mesures preventives de contenció del Covid-19