Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell crea serveis nous per a víctimes de violències masclistes i amplia les ajudes per a igualtat

El Consell crea serveis nous per a víctimes de violències masclistes i amplia les ajudes per a igualtat

(21/11/2019)

El pressupost del Departament de Presidència per al 2020 és de 19 milions d’euros i preveu també un impuls en modernització

El Departament de Presidència gestionarà un pressupost total de 19.141.768 € l’any 2020, el que suposa un increment de 3,4 milions més que l’any 2019, amb els quals es preveu impulsar, principalment, les àrees d’Igualtat i Modernització.

Aquests pressupostos preveuen l’assumpció plena de les competències transferides en igualtat, tant en serveis com en personal; l’ampliació de serveis existents, la creació de serveis nous i l’increment de les ajudes als ajuntaments i entitats socials, que es tradueix en un pressupost de 3 milions d’euros. D’aquesta manera, la Direcció Insular d’Igualtat i Diversitat destinarà 520.000 € a desenvolupar i ampliar els serveis d’atenció a víctimes de violències masclistes i assumirà amb recursos propis un creixement de les partides destinades a serveis. 

Augmenta en 90.000 € el pressupost destinat al servei d’atenció psicològica, que preveu crear dos serveis específics nous; un destinat a víctimes d’agressions sexuals i un altre per a joves i adolescents. 

S’ampliarà també el servei d’informació jurídica a dones, amb la creació de dos punts d’atenció nous a Mallorca (es passarà de cinc a set); es preveu posar en marxa durant l’any 2020 un programa d’habitatge nou adreçat a dones víctimes de violències masclistes i les ajudes directes a víctimes de violències masclistes passen de 60.000 a 90.000 €.

D’altra banda, també amb recursos propis, s’incrementen les ajudes a ajuntaments i entitats. Es destinaran 21.000 € més a la convocatòria de subvencions en igualtat per als ajuntaments i 62.000 € més a la convocatòria de sensibilització en drets LGTBI.

 

Impuls a la modernització

Els comptes per al 2020 també incrementen les aportacions destinades a Modernització de la institució. La Direcció Insular de Modernització gestionarà així un pressupost de 530.000 €, amb el qual es volen impulsar mesures que permetin agilitar, actualitzar i fer evolucionar el funcionament intern i extern de la institució insular. Entre les mesures reflectides en el pressupost, hi ha el desenvolupament del registre electrònic, la gestió documental electrònica i l’arxiu electrònic, a més del desenvolupament de components i aplicacions del projecte de modernització «Smart Mallorca». 

 

Augment en dinamització sociocultural

La Direcció Insular de Promoció Sociocultural també incrementa lleugerament el pressupost i creix la inversió destinada a la convocatòria de subvencions a entitats, associacions i centres propis. Destaca l’augment de 155.000 € en els ajuts a entitats per a projectes d’animació sociocultural; 40.000 € més en la convocatòria d’ajuts per al manteniment d’associacions de gent gran i la partida destinada a organitzar activitats socioculturals i esportives als centres socioculturals del Consell a Manacor i Inca s’incrementa en 15.000 €.