Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell coordinarà un projecte aglutinador turístic dels municipis del nord de Mallorca que presentaran als fons europeus

El Consell coordinarà un projecte aglutinador turístic dels municipis del nord de Mallorca que presentaran als fons europeus

(31/08/2021)

El conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, s’ha reunit amb els batles dels municipis de Muro, Santa Margalida i Pollença, la batlessa d’Alcúdia, i representants del sector hoteler del nord de Mallorca per treballar projectes conjunts que es puguin presentar per rebre finançament europeu en les diferents convocatòries. També hi ha estat present el gerent de l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB), Xisco Mateu. 

L’objectiu és crear un projecte únic, concret i coordinat, que tengui en compte les singularitats de cada un dels municipis que conformen l’àrea, i que rebi recursos dels fons Next Generation. 

Així, el conseller Serra ha afirmat que el “projecte de transformació i evolució turística que tots volem necessita de la col·laboració publicoprivada i entre administracions públiques, i cal tenir un projecte únic estratègic que ajudi en la promoció d’una major qualitat, la desestacionalització i la diversificació del producte”.

Els aspectes d’interès d’aquest projecte per a tots els participants són ambientals (com ara els ornitològics), culturals (aprofitant per exemple que Pollença i Alcúdia han estat nomenats com a Pobles més Bonics d’Espanya) i de turisme actiu (activitats aquàtiques, sector nàutic, senderisme, etc.). Tot això donarà lloc a un projecte únic que, a més, contribuirà a desestacionalitzar el turisme. Amb aquesta finalitat s’ha creat un grup de feina, coordinat pel secretari tècnic de Turisme i Esports, Joan Gaspar Vallori. 

La vicepresidenta executiva de la FEHM, Maria José Aguiló, ha destacat la idoneïtat de “treballar els fons europeus des d’una perspectiva conjunta i supramunicipal. Pensam que l’oportunitat que representen aquests fons necessiten una visió conjunta i una cooperació supramunicipal per desenvolupar aquests grans eixos de producte turístic que permetin aprofitar els recursos disponibles maximitzant els resultats i per aconseguir la transformació econòmica que necessita la nostra destinació”.

Aquesta trobada forma part de la ronda de reunions que està realitzant el Consell amb els ajuntaments i en col·laboració del Govern per reestructurar les línies de feina que serviran per allargar la temporada turística actual i presentar projectes perquè siguin finançats pels fons europeus Next Generation.