Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell convocarà oposicions per a bombers i auxiliars administratius

El Consell convocarà oposicions per a bombers i auxiliars administratius

(24/10/2016)

Durant el 2017, es convocaran dues oposicions per al cos dels Bombers de Mallorca i per a auxiliars administratius. L’oferta pública de treball de 2016 es va publicar en el BOIB dissabte passat, 22 d’octubre.

La consellera de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino, i el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, han comparegut per explicar els processos d’oposició per al cos dels Bombers de Mallorca i per a auxiliars administratius que es duran a terme el 2017.

En concret, es convocaran 2 places de funcionari de carrera per a auxiliars administratius i 11 per a bombers (6 provenen de l’oferta pública de 2016, 4 del 2015 i 1 del 2013).

Segons al consellera Carmen Palomino, «aquesta oferta pública no reflecteix les necessitats reals que té el Consell i més tenint en compte que no es convoquen oposicions des del 2006, exceptuant la darrera de bombers que va ser al 2010». A més, Palomino ha afegit que «les limitacions de la Llei Montoro no ens han permès convocar el nombre de places necessàries per acabar amb la temporalitat i la interinitat que hi ha a la institució insular, ja que més d’un 50% de treballadors són interins o temporals».

A la vegada que es convoquen les places de funcionari de carrera, el concurs oposició també servirà per obrir dues borses d’interins, una per a auxiliars administratius i, l’altra, per a bombers. D’aquesta manera, es permet que molta gent que feia temps que esperava la convocatòria es pugui presentar, sobretot per als joves i les persones en atur que encara no s’hi havien pogut presentar mai.

Pel que fa al cos de Bombers de Mallorca, a part dels 11 que s’incorporaran com a funcionaris, els 49 següents també passaran el reconeixement mèdic i faran la formació. Així, hi haurà 49 bombers interins preparats per a cobrir les vacants que sorgeixin.

Palomino ha destacat «l’esforç que fa el Consell i així es pot dotar de més recursos, per exemple, els equips de rescat de muntanya que fan una gran tasca i que també es veuran afavorits amb iniciatives del projecte Smart Island Mallorca».

Per la seva banda, el conseller Joan Font ha afirmat que «amb la posada en marxa de les oposicions, i amb la contractació de personal interí als Bombers de Mallorca, donam resposta a una demanda històrica d’aquest col·lectiu, al mateix temps que dotam l’illa d’un vertader servei d’emergències».

CALENDARI PREVIST

A finals d’octubre es publicarà la convocatòria en el BOE. A partir d’aquí, hi ha un termini de 20 dies hàbils per presentar-s’hi. Quan s’hagin publicat les llistes definitives, es durà a terme la prova de català a finals de gener.

La prova psicotècnica es farà al febrer i, a l’abril, la prova teòrica. Les proves físiques, que figuren en les bases, juntament amb el temari, es duran a terme al maig. La quarta i darrera prova seria al juny i consistiria en una avaluació psicològica.

Al setembre de 2017, s’haurien comptabilitzat els mèrits i es podria començar amb els reconeixements mèdics i el curs de formació obligatori. La previsió és que, al gener de 2018, es podran incorporar els bombers al cos.