Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell continua aprovant noves cartes de professionals de l’artesania de manera virtual

El Consell continua aprovant noves cartes de professionals de l’artesania de manera virtual

(12/04/2021)

Un total de catorze nous artesans i artesanes i un nou mestre artesà han obtingut el certificat virtualment, evitant així desplaçaments i agrupacions en uns moments marcats per la COVID-19

Segueix creixent el nombre de professionals de l’artesania a l’illa de Mallorca. A la darrera Ponència Tècnica d’Artesania s’han acreditat catorze nous artesans i artesanes en deu oficis diferents i un nou mestre artesà en paret seca i, per segona vegada, han estat avaluats a distància. 

La idea de tramitar les cartes de manera virtual, enviant un vídeo on exposen i expliquen com elaboren els seus productes a la Direcció Insular d’Artesania, va sorgir a causa de la situació epidemiològica actual de la COVID-19, principalment per evitar trobades presencials. Alhora, d’aquesta manera s’han evitat els desplaçaments als diferents tallers i, per tant, s’ha agilitzat l’avaluació i disminuït emissions de CO2 per no utilitzar transport.

Per una banda, s’ha atorgat una carta de mestre artesà en paret seca, una acreditació que certifica un nivell elevat de perfecció i coneixements de l’ofici i una trajectòria d’almenys 10 anys.

Per altra banda, els catorze expedientes de carta d’artesà tramitats són d’oficis molt variats, de fins a deu categories: decorador d’objectes (tres cartes), escultor (dues cartes), cuireter (dues cartes), fuster primater, modista, fornera, herbolària, moliner, florista i bijuter.

Certificats del Consell

La Ponència Tècnica d’Artesania és una mesa convocada i presidida pel Consell Insular de Mallorca, que està formada per set mestres artesans, distingits pels seus coneixements i experiències. Els sol·licitants de l’acreditació han de ser valorats per aquests set professionals, una avaluació que es completa amb tres vots del Departament de Promoció Econòmica del Consell i amb un vot de les entitats FELIB, IDI i Escola Oficial de Disseny.

Existeixen tres tipus d’acreditacions del Consell per als professionals de l’artesania: la carta d’artesà, la carta de mestre artesà i el document de qualificació artesanal (DQA) per a empreses.

Els certificats atorgats asseguren i demostren la professionalitat dels artesans i artesanes. A Mallorca hi ha més de 2.000 professionals de l’artesania acreditats amb una carta del Consell. A més, amb aquesta carta, poden optar a les convocatòries d’ajudes i projectes del Consell de Mallorca.

Per obtenir més informació sobre com sol·licitar o renovar la carta de professional de l’artesania fes clic aquí