Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell consolida els programes de promoció de l’esport en els centres educatius, a l’àmbit federat i també familiar

El Consell consolida els programes de promoció de l’esport en els centres educatius, a l’àmbit federat i també familiar

(07/09/2018)

El vicepresident, Francesc Miralles i la directora insular d’Esports, Margalida Portells han presentat aquest migdia el Catàleg de Serveis 2018-2019 de la Direcció Insular d’Esports. Un full de ruta que aglutina els programes esportius que desenvoluparà el Consell de Mallorca aquest pròxim any i que ha estat apadrinat pels esportistes Cata Coll i Miquel Àngel Fornés.

El Catàleg consolida els programes de promoció esportiva escolar, extraescolar, el suport a l’esport federat i també a l’esport en família. Es reforça el lligam de l’esport amb l’escola a través de programes com el Suma’t, que enguany introduirà la pràctica del futbol femení entre les 16 modalitats esportives que ofereix a 43.000 joves en edat escolar.

 

“Duc molts d’anys estudiant i només he fet una vegada futbol a l’escola i és perquè jo ho vaig demanar”, ha recordat Cata Coll, jugadora del Collerense i subcampiona en el Mundial sub-20 de futbol, “se tendeix a pensar que el futbol és només masculí i hi ha moltes nines que els agrada però no juguen. Per tant, és important que es practiqui a les escoles. Jo vaig començar als 4-5 anys jugant al futbol perquè volia ser com els meus amics i me vaig apuntar a l’escoleta del meu poble. És cert que l’esport te demana sacrificis però també te dóna coses molt bones”.

 

Dins el Catàleg de Serveis 2018-2019  es consolida també un programa pilot que va néixer fa dues temporades, l’IESportiu, que té com a objectiu crear l’hàbit de la pràctica esportiva en alumnes amb risc d’exclusió social. Un programa que enguany s’estendrà per 7 instituts a Palma, 2 a Inca i sumarà 2 més a Manacor amb l’objectiu de donar facilitats als joves perquè no abandonin la pràctica esportiva precisament en una edat en què aquesta taxa d’abandó és més elevada.

 

“L’esport és, sens dubte, una potent eina de transformació social” ha indicat el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, “que ens permet transmetre valors, hàbits saludables, treballar a favor de la inclusió social i la igualtat d’oportunitats. Per tant, l’activitat esportiva representa molt més que adquirir una condició física o ser una activitat d’oci; té moltes altres funcions que volem posar en valor a través d’aquest Catàleg d’activitats, que no seria possible sense la feina de l’equip tècnic de la Direcció Insular d’Esports i l’aliança amb clubs i federacions esportives”.

 

La Direcció Insular d’Esports consolida també el suport econòmic a les federacions esportives perquè fomentin l’esport base i promoguin activitats entre nins i nines en edat escolar. Un programa al qual s’incorpora la Federació de Billar, de manera que les ajudes del Consell arribaran aquest pròxim curs a 34 federacions.

 

Una altra línia de feina que s’impulsa des de l’àrea d’Esports del Consell és l’activitat esportiva en família, a través del programa “Esport per a tothom”, que duplica pressupost amb l’objectiu d’oferir a les famílies un calendari d’activitat regular.

 

“Jo també he estat nin i m’han ajudat a començar en el món de l’esport. En el meu cas ha ajudat que la meva família fos bastant esportista”, reconeix el jugador de voleibol, Miquel Àngel Fornés, “primer feia tennis però vaig conèixer el volei com a activitat extraescolar i, al final, m’hi vaig decantar. És interessant que es faci feina per donar a conèixer l’esport als més petits però, sobretot, que quan aquests arribin a l’Institut tenguin facilitats per seguir practicant esport. És molt fàcil que els pares t’apuntin quan ets un nin però després, quan ja ets més gran, és important poder decidir quin esport t’agrada de veres. I aquests projectes que presentam avui ajuden”.

 

L’esport és salut i per això el Servei de Medicina Esportiva també rep una atenció especial. “Estam a punt d’inaugurar un nou centre comarcal de revisions a Inca, que atendrà els joves que fins ara havien d’anar a Sa Pobla o Pollença”, ha anunciat la directora insular d’Esports, Margalida Portells, “un projecte esperat, que ens ajudarà a estendre encara més un servei que realitza 8.000 revisions anuals. Una feina de prevenció essencial per als nins i nines que practiquen activitat física i esport a Mallorca”.

 

Tota aquesta activitat i la que desenvolupen altres programes com els Jocs Esportius Escolars i l’Observatori Esportiu de Mallorca es coordinen des de la seu de la Direcció Insular d’Esports: el poliesportiu de Sant Ferran. Unes instal·lacions que acullen, de mitjana, 700 usuaris diaris entre clubs, federacions, entitats i centres educatius, i que està pendent de la redacció d’un projecte de reforma, valorat en 600.000 euros, que preveu instal·lar un nou sistema de rec, fer nous vestidors i dur a terme el canvi de gespa del camp de futbol.