Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell canvia les mènsules del túnel de Sóller per motius de seguretat

El Consell canvia les mènsules del túnel de Sóller per motius de seguretat

(17/02/2020)

Les noves abraçadores eliminen el perill en cas de col·lisió. Les actuacions per substituir-les comencen aquest dimecres i també s’aprofitarà el tancament del túnel per dur a terme altres actuacions de manteniment i al sistema contra incendis.

El Consell de Mallorca canviarà totes les mènsules que subjecten la canonada d’aigua que recorre el traçat del túnel de Sóller (Ma- 11) per evitar el perill que suposa pels motoristes en cas d’accident de trànsit. Les tasques començaran aquest dimecres i es perllongaran quatre setmanes. La infraestructura romandrà tancada al trànsit només en sentit Sóller i en horari nocturn des de les 23 hores i fins a les 6 hores del matí. Els vehicles afectats hauran de desviar-se per la carretera del coll de Sóller (Ma-11A). Per evitar molèsties no es tallarà la circulació les nits de divendres ni dissabte. També estan previstos talls puntuals del túnel en sentit Palma per dur a terme altres actuacions. 

Les noves abraçadores aniran fixades directament a la paret i integrades dins la canonada. El canvi respon a criteris de seguretat, ja que les mènsules actuals, ubicades a un metre i mig del terra, tenen una terminació punxeguda i podrien provocar lesions als pilots en cas de col·lisió a l’interior del túnel, ja que no disposen de cap mena de protecció. En concret es tracta de 1.100 nous suports que fermen el conducte que discorre pels tres quilòmetres del túnel i amb el qual s’abasteixen el sistema d’hidrants contra incendis. Aprofitant el tancament, es durà a terme la instal·lació d’una trentena d’hidrants, per acabar així de completar el sistema contra incendis. A més a més, s’efectuaran altres tasques relacionades amb el manteniment del semàfor ubicat a la boca nord del túnel, canvis i reposició de lluminària, revisió i actuacions (si fossin necessàries) al sistema de drenatges i escombrada i repintat de la calçada. 

A mitjans del mes de juny es va dur a terme una primera fase d’actuacions de millora al túnel de Sóller. Aquestes se centraren, d’una banda, en la instal·lació de grups electrògens per alimentar el sistema de ventilació en cas d’emergència i, de l’altra, en la disposició d’una xarxa d’hidrants contra incendis en els tres quilòmetres que comprèn tot el recorregut. La segona fase va tenir lloc al mes d’octubre i consistí en dur-hi a terme tasques de manteniment a més de la instal·lació d’un sistema d’hidrants. La finalitat de les actuacions va ser adaptar la galeria subterrània al Reial decret de requeriments mínims de seguretat dins els túnels de carreteres.