Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell atorga 3,8 milions d’euros als municipis del nord i el Raiguer de Mallorca per fer millores en serveis municipals

El Consell atorga 3,8 milions d’euros als municipis del nord i el Raiguer de Mallorca per fer millores en serveis municipals

(11/02/2020)

L’acte de signatura de convenis s’ha celebrat a Inca amb la presència de la presidenta Cladera, el conseller Alzamora i els representants de 20 municipis 

El Consell de Mallorca i 20 ajuntaments del Raiguer i nord de l’illa han signat els convenis de col·laboració de les subvencions del Pla especial d’ajudes per a obres i serveis de competència municipal de 2019, gràcies als quals s’atorgaran, en total, 3.830.680,32 d’euros. Les subvencions es destinen a executar millores en serveis i infraestructures dels municipis.

Les quanties de cada subvenció van en funció de la població, de manera que els municipis més petits arriben als 253.524 (Escorca) o 240.000 euros (Llubí) i els més grans, com Inca, en reben 85.800. A més a més, aquest criteri de població està afinat amb un criteri del nombre de nuclis urbans que té cada municipi.

Tal com  ha explicat la presidenta del Consell, Catalina Cladera, són actuacions molt diverses: millores en la xarxa d’aigua potable, en vies públiques, en accessibilitat, o en eficiència energètica; rehabilitació o adequació d’instal·lacions municipals; i adquisició de vehicles municipals o immobles. 

“Es tracta”, ha dit la presidenta, “d’una de les principals línies d’acció que té el Consell amb els ajuntaments i ajudam els municipis perquè puguin fer inversions en obres, serveis, edificis i instal·lacions bàsiques per al seu bon funcionament”. En aquest sentit, ha afirmat que per al 2020 hi ha pressupostats altres 10 milions d’euros per repartir amb aquest Pla entre tots els municipis de l’illa.

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha volgut destacar que amb la convocatòria de 2019 els ajuntaments adquiriren “el compromís de millorar en l’accessibilitat, per fer uns pobles i unes infraestructures més accessibles”. 

Precisament, s’establí el criteri que els municipis havien de dedicar 15.000 euros a aquest aspecte. Així, Alzamora ha posat com a exemple que a Alaró la subvenció fa “accessible el camp de futbol 7 a tothom i així, al final, les persones que tenen dificultat de mobilitat poden gaudir de les infraestructures dels ajuntaments com qualsevol altra”. 

Amb aquestes subvencions, els municipis també poden sol·licitar la subvenció per a la redacció de projectes d’obra, per la qual cosa aquesta convocatòria anual del Consell facilita als ajuntaments més petits la contractació de servei tècnic.

Els projectes que seran finançats a la zona del Nord i el Raiguer gràcies a aquestes subvencions es poden consultar aquí: https://web.conselldemallorca.cat/documents/559414/0/20200211_Pla_Inversions_Municipals_zona_Raiguer_Nord.pdf/be04b189-959b-a005-2b36-0a2d7e88d130?t=1581348198776