Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell aprova una inversió viària de quasi 7 milions d'euros per Inca

El Consell aprova una inversió viària de quasi 7 milions d'euros per Inca

(16/05/2018)

En les properes setmanes, s'haurà de signar el conveni entre ambdues administracions com a darrera passa de l'acord.

El Consell executiu del Consell de Mallorca ha donat el vistiplau al protocol de coordinació d'actuacions conjuntes entre el Departament de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca i l'Ajuntament d'Inca respecte a la construcció de la variant nord d'inca. Aquesta actuació representa una inversió propera als 7 milions d'euros en diversos projectes viaris al municipi. L'objectiu principal de l'acord, que se signarà entre ambdues institucions ben aviat, ajudarà a millorar deficiències d'infraestructures viàries i de mobilitat de la ciutat. «És, per Inca, una notícia molt important perquè s'actuarà a diferents zones que presenten un dèficit històric i a la vegada es donarà una solució integral», ha expressat Virgilio Moreno, Batle d’Inca.

El pla contempla el primer tram de la ronda nord, entre la rotonda del vial del Puig de Santa Magdalena (a l'altura de l'autovia Palma-sa Pobla) i la carretera de Lluc, sense desafectar la resta fins a la carretera de Palma. «A la fi donam resposta a la reivindicació històrica de la ronda nord d'Inca. Entenem que es tracta d'una gran passa que millorarà els problemes de trànsit de dins la ciutat. També ens comprometem amb més inversions per aportar una mobilitat sostenible amb la construcció de carrils bici», ha explicat Mercedes Garrido, consellera de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca .

Es contempla, dins l'acord, la millora estètica de les rotondes que són de competència del Consell de Mallorca dins el terme d'Inca. Es millorarà l'asfalt del tram comprès entre la rotonda de la Ma-3440 i la rotonda de l'avinguda de Reis Catòlics i execució d'un carril bici. També, es realitzarà la construcció d'un accés per a vianants a l'Hospital Comarcal d'Inca des de la rotonda de l'avinguda Gran Via Colon fins a l'Hospital.

El Consell de Mallorca construirà una rotonda de la carretera Ma-3240, a la intersecció camí Vell de Muro. L'acord estipula la continuació del carril bici fins a Inca a través de la carretera Ma-13A fins a la rotonda coneguda com la "Rotonda de la Ford" que està previst dur a terme des de la localitat de Binissalem fins a Lloseta. Així, també es durà a terme una actuació de millora paisatgística dels talussos de la carretera Ma-13 (autovia) al seu pas per Inca. I s'ha compromès una aportació econòmica per l'ampliació del carrer Puig de Massanella.